logo

Bağcılar halkının huzuru ve güvenliği için varız

BAĞCILAR EMNİYET MÜDÜRÜ RAMAZAN KARAOĞLAN GAZETE BAĞCILAR’A KONUŞTU

Bağcılar halkının huzuru ve güvenliği için varız

 Göreve kısa süre önce başlayan Bağcılar Emniyet Müdürü Ramazan Karaoğlan Gazeteci Volkan Çeliktürk’ün sorularını yanıtladı. Bağcılar’da halkın emniyeti ve huzuru için çalıştıklarını söyleyen Karaoğlan, “Bağcılar’da önleyici ekibin 20’den 40’a çıkacağını ve 11 Motorize Yunus Polisleri’nde buna eklenerek asayişe büyük ölçüde katkı sağlayacağını” söyledi. Karaoğlan polislerimizin halkın can güvenliği ve emniyeti konusunda canla başla çalıştığını söyleyerek “Emniyet içinde kasıtlı hareket edene de hiçbir zaman müsahama ve tölerans göstermeyeceğiz” dedi.

 

Öncelikli olarak Bağcılar’a hoşgeldiniz ve hayırlı olsun diliyorum. Bağcılar İstanbul’un en kalabalık ilçesi. Bağcılar Emniyet Müdürlüğü’nde göreve başladığınızda ‘şu sorunları tespit ettik ve gözlemledik” dediğiniz problemler var mı, tespit ettiğiniz sorunlarla ilgili nasıl bir çalışma yürütüyorsunuz?

Nezaketiniz için size ve Gazete Bağcılar’a teşekkür ediyorum. Bağcılar’da benim ilçe emniyet müdürü olarak tespit ettiğim ciddi anlamda personel eksikliğimiz var. Ekip sayımız ve personel sayımız az, Şark görevine gidenler gelmemiş… Tabi bununla ilgili çalışma ve planlamalar yapılıyor. Bağcılar Emniyetimiz’de önleyici ekibimiz 20 tane ve bunun 40’a çıkması için çalışmalar yürütüyoruz. İlgili arkadaşlarımızla görüştük. İstanbul Valimiz Sayın Avni Mutlu ile görüşüp onayını aldık. Akabinde 11 tane Motorize Yunus Ekibimiz ihtiyaca göre değişik yerlerde görevlendiriliyordu. İlgili şube arkadaşlarla konuştuk tekrardan Bağcılar’a o Yunus Ekipleri geri geldi. Önümüzdeki günlerde Bağcılar’a ciddi bir personel gelecektir. İkinci olarakta Bağcılar’da ciddi anlamda nüfus yoğunluğu var. Kayıtlı nüfus 750 bin ama insanlar Esenler’de Güngören’de oturuyor ama Bağcılar’da çalışıyor. Bağcılar gündüz bir milyon nüfusu aşıyor. Vatandaşların en çok şikayet ettiği sıkıntılardan birisi de narkotik madde kullanımı.

Polis olarak yapabileceklerimizi üzerimize düşün görevi yapıyoruz. Tabii vatandaşlarımız ister istemez herşeyi polisten bekliyor. Ancak polisinde yapabilecekleri kanunda bellidir ve kanunlar çerçevesinde görevimizi en iyi şekilde yapıyoruz. Bağcılar halkının huzuru ve emniyeti için çalışmaktan onur duyuyoruz. İnanır mısınız iki aydır buradayim ve gece üçten önce Bağcılar İlçesi’nden ayrılmıyorum. Ben ve arkadaşlarım olarak elimizden gelen hizmeti eniyi şekilde yapmanın gayreti içindeyiz. Öte yandan emniyet içinde kasıtlı hareket edene de hiçbir zaman müsahama ve tölerans gösterilmeyecektir. Her kurumda hata oabilir, ama önemli olan o hatayı kasıtlı olarak yapmamaktır. Hata yapan arkadaşları uyaracağız, öğreteceğiz. Ama kasıtlı davranışa müsade yok.

BAĞCILAR’IN TRAFİĞİ İÇİN ELİMİZDEN GELENİ YAPIYORUZ

Bağcılar’ın belli merkezlerde trafik sorunu var. Bu konuyu Bağcılar Belediye Başkanı Sayın Lokman Çağırıcı’ya da yaptığım röportajda bölgede yaşayan bir gazeteci olarak sordum. Zabıtaların caydırıcılığı önemli katkı sağlar önerimi getirmiştim. Sizin emniyet olarak trafik sorunu için bir çalışma planınız var mı acaba?

Bağcılar Emniyeti olarak ilçenin trafik sorununa ilişkin çözüm noktasında elimizden geleni yapma konusunda her zaman hazırız. Takdir edersiniz ki Bağcılar nüfus olarak İstanbul’un en kalabalık ilçesi ve eski yerleşim yerlerinden. Polisiye tedbirlerle trafik sorunu biryere kadar özebilirsiniz.Bağcılar’da trafik sorununu çözmek için yeni yollar yapılması gerekir. Kentsel Dönüşüm Bağcılar’daki trafik sorununa çözüm noktasında büyük katkı sağlayacaktır. Bir toplantıda Bağcılar Belediye Başkanı Sayın Lokman Çağırıcı’da bahsetmişti “İlçemizde insanlarımız 22 kilometre karelik alanın 10 kilometre karesinde yaşıyor. Tahliye alanları ile rezerv alanlarının da olmadığı 750 bin nüfuslu bir Bağcılar’da bu mücadeleyi veriyoruz” demişti. Bana göre Kentsel dönüşümle Bağcılar planlı ve trafiksiz rahat yollara kavuşacaktır.

20 MOBESE DAHA GELİYOR

Bağcılar Emniyeti ilçemizde vatandaşımızın huzurlu ve güven içinde yaşamasını önemsiyoruz.  İlk yaptığımız incelemelerde bazı önemli yerlerde kamera eksikliği tespit ettik.  Bağcılar Belediye Başkanımız Sayın Lokman Çağırıcı bu talebimize hemen olumlu yanıt verdi ve 20 tane MOBESE direği alımı yapılacak. Başkan Sayın Çağırıcı’ya değerli katkılarından dolayı teşekkür ediyorum.

VATANDAŞ 155’İ RAHATLIKLA ARAMALI

8Bağcılarlı vatandaşlarımız hiç çekinmeden rahatlıkla 155 Polis merkezini arayabilmeli. Çünkü bizler halkın huzuru ve emniyeti için buradayız. 8Bağcılar Emniyet Müdürü Sayın Karaoğlan kabul ettiğiniz için ve sorularımızı cevapladığınız için teşekkür ediyoruz.

Basının bilgilendirilmesini önemsiyoruz.

Bağcılar Emniyet Müdürü Ramazan Karaoğlan, Bağcılar’da cereyan eden herhangi bir olayla ilgili basının doğru haber sunulabilmesi için Emniyet olarak basını bilgilendirmeyi önemsiyoruz” dedi.

RAMAZAN KARAOĞLAN KİMDİR?

Ankarada doğdu büyüdü. Babası inşaat işçisi, annesi ev hanımı. Dört kardeşin en küçük çocuğu. İlkokul, ortaokul lise ve polis akademisini Ankara’da okudu. Ankara Polis Akademisi’nden mezun olduktan sonra 1993 yılında Konya İl Emniyet Müdürlüğü’ne atandı. Konya’da uzun süre Asayiş Şubesi’nde Cinayet Bürosu’nda çalıştı. Askerlikten sonra Güvenlik Şubesi’nde görevine devam etti.   9 yıl Konya’da görev yaptıktan sonra Şark görevi için 2002 yılında Malatya’ya atandı. 2002-2008 yılında Malatya’da Güvenlik Şubesi’nde Bürolar Amiri ve Şube Müdürü olarak devam etti. 2008 yılında atama döneminde İstanbul’a tayin oldu.  2008 yılından beri İstanbul İl Emniyet Müdürülüğü’nün kadrolarında değişik görevlerinde görev yaptı. 25 Temmuz. 2013 yılında Bağcılar Emniyet Müdürü olarak atandı. Ramazan Karaoğlan evli ve iki çocuk babası.

 

RÖPORTAJ: VOLKAN ÇELİKTÜRK-bagcilarim@gmail.com

 

Bağcılar halkının huzuru ve güvenliği için varız , 7.0 out of 10 based on 1 rating

Etiketler: » » » » »
Share
4206 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ