logo

Dünyagöz Bağcılar kaliteli hizmetiyle ön plana çıkıyor

Kurulduğu günden beri göz ve göz çevresi sağlığına dair bölge halkının tüm sorunlarına çözüm getiren ve sunduğu yüzlerce farklı tedavi yöntemiyle ilçemizde hizmet veren Dünyagöz Bağcılar’ın Başhekimi Op. Dr. Hakan Özkan, Gazete Bağcılar’ın sorularını yanıtladı.

1996 yılında hizmet vermeye başlayan Dünyagöz Hastaneler Grubu, gözün tüm branşlarında ve en gelişmiş teknolojilerle sunduğu yüzlerce farklı tedavi yöntemiyle göz ve göz çevresi sağlığına dair sorunlara çözüm getiriyor. Sürekli yenilenen eksiksiz teknolojisi, uzman doktorlardan oluşan deneyimli medikal kadrosu, güler yüzlü personeli ve çağdaş yönetim anlayışıyla 2016 yılından beri Bağcılar’da hizmet veren Dünyagöz Bağcılar’ın Başhekimi Op. Dr. Hakan Özkan ile röportaj gerçekleştirdik.

Hastanede hangi hizmetleri veriyorsunuz?

Dünyagöz Bağcılar’da genel göz muayenelerine ek olarak miyop, hipermetrop ve astigmat tedavisinde kullanılan ileri lazer teknolojilerinden ileri teknoloji ürünü akıllı göz içi merceklerinin kullanıldığı katarakt ameliyatlarına, mikro cerrahi tecrübesi gerektiren kornea hastalıklarının tedavisinden diyabete bağlı göz hastalıklarının tedavisine; retina hastalıklarından göz nörolojisi, göz çevresi estetiği, glokom ve üveit tedavisine kadar yetişkin ve çocuk göz sağlığına dair tüm alanlarda tam donanımlı teşhis ve tedavi hizmeti sunuyoruz. Bölgenin demografik yapısı gereği en çok katarakt cerrahisi gerçekleştiriyoruz. Bunun dışında göz tansiyonu rahatsızlığı, retinayla ilgili şeker hastalıkları ve son zamanlarda sarı nokta dediğimiz göz damarlarıyla ilgili hastalıklar da sık karşılaştığımız durumlar arasında. Konuşmamın başında da belirttiğim gibi göz hastalıklarıyla ilgili her branşta son teknoloji cihazlarımız ve deneyimli hekim kadromuzla hastalarımıza çözümler üretiyoruz.

Dünyagöz hastanesi neden tercih nedeni olmalı?

Öncelikle etik ve güven esaslı çalışıyoruz. Sağlık teknolojilerimiz ve hekimlerimizin deneyimleri konusunda oluşan güven sayesinde, Bağcılar bölgesinde hizmet verdiğimiz bu iki sene içerisinde başarılı olduğumuzu düşünüyoruz. Bu başarıyı hasta dönüşümlerinden ve açıkça ifade ettikleri olumlu yorumlarından anlayabiliyoruz. Çünkü hastalarımızın birçoğu hasta referanslı olarak bize başvuruyor. Bizim için hastanın buradan memnun ve sağlıklı olarak ayrılmış olması en çok önem verdiğimiz nokta. SGK ve özel sağlık sigortaları ile anlaşmalı bir kurumuz. Bu da ayrıca hastaların tercihini olumlu yönde etkiliyor.

SON TEKNOLOJİ CİHAZLAR KULLANIYORUZ

Ameliyatlarda kullanılan cihazların son teknoloji olması önemli bir yer tutuyor mu? Tabi ki de teknolojik gelişmeler tedavilerin başarısını büyük oranda etkiliyor. Bu sebeple Türkiye’de branş hastaneciliğini başlatan bir kurum olarak biz de sahip olduğumuz teknolojileri geliştirmek için son teknolojik gelişmeleri dikkatle takip ediyoruz. Bu konuya verdiğimiz önemle doğru orantılı olarak, göz sağlığı tedavilerimizi son teknoloji cihazlarla gerçekleştiriyoruz. Özellikle katarakt ameliyatında kullanılan en son teknoloji femtosaniye lazer cihazı hekim olarak bizlerin işini kolaylaştırıyor ve hasta için de konfor sağlıyor. Bunların yanı sıra, ameliyat süresi kısalıyor ve olası bir komplikasyon riski azalıyor. Göz anjiyosu, göz tomografisi, katarakt ameliyatında mercek hesaplanması gibi birçok noktada teknolojiden faydalanıyoruz.

Bağcılar dışından gelen hastalarınız da oluyor mu?

Hastanemiz konumu gereği Bağcılar’da olsa da, çevre ilçelerden ve diğer şehirlerden gelen çok sayıda hastamız oluyor. Anadolu’nun tüm bölgelerinden, Diyarbakır’dan tutun Van’a kadar, bizi tercih eden bir hasta profilimiz mevcut. Yaptığımız tedaviler dediğim gibi uzmanlık, deneyim ve güvene dayalı olduğu için öncelikli tercih sebebi oluyoruz. İlk defa gelen hastalarımız daha sonra birçok kişiye referans oluyor ve bu sayede daha birçok hasta bizleri tercih ediyor. Hastalarımız genellikle randevulu geliyorlar. Bu sebeple hastanede aşırı kalabalıkla karşılaşmadan rahatlıkla muayene olabiliyorlar. Ancak randevusu da olmasa da hastalarımız bize çok rahatlıkla ulaşabilir. Randevusu yok diye hiçbir hastamız asla geri döndürülmez. SGK’ya bağlı kurumlarla da çalıştığımız için gelen hastalarımız gönül rahatlığı ile tedavilerini olabiliyorlar. Ayrıca yurt dışından gelip hem muayene hem de ameliyat olmak için bizi tercih eden Türk ve yabancı hastamız da çok oluyor.

ÇOCUKLARDA GÖZ KONTROLÜ

Çocuklarda nelere dikkat edilmesi gerekiyor? Çocuklarda görülen göz hastalıklarının başında miyop, hipermetrop gibi göz kusurları, göz tembelliği ve göz kaymaları geliyor. Bu hastalıklarda erken teşhis tedavi sürecini kolaylaştırmaktadır. Bu sebeple anne ve babalar çocuklarının göz kontrolünü 1 yaşından itibaren her yıl yaptırmalılar. Çünkü o yaştaki bir çocuk şikayetini dile getiremediği için ailenin çok daha fazla dikkatli ve düzenli muayeneler konusunda özenli olması gerekiyor. Çocuklarda göz hastalıkları şu şekilde belirtiler verebilir: Okul çağındaki çocuklar tahtayı yeterince iyi göremiyorsa, okurken satır atlıyorsa, cümleleri eliyle takip ediyorsa, bir gözünü daha öne alarak kitaba bakıyorsa, başını öne eğerek bakıyorsa, televizyonu yakından seyrediyorsa, gözlerinde sulanma ve dolayısıyla ödevlerini yaparken zorlanma yaşıyorsa bu belirtiler göz bozukluğuna işaret olabilir. Bu tür sorunlara karşı çocuğun ilk 1 yaşından itibaren başlayarak, özellikle okula başlamadan önce ve okul süresince de yılda bir düzenli göz muayenesinin yaptırılması çok önemli.

İleri yaşlarda hangi şikâyetlere ya da göz hastalıklarına karşı tedbirli olmamız gerekiyor?

Hayatımızın her döneminde göz sağlığı konusunda özenli ve dikkatli olmalıyız. Ancak ileri yaştaki kişiler, ileride körlüğe yol açabilecek rahatsızlıklara yakalanma olasılığı en yüksek grup olarak öne çıkıyor. İleri yaşlarda yapılacak detaylı bir göz muayenesi bu yaşlarda görülebilecek hastalıkların teşhis ve tedavisinin sağlanması adına büyük önem taşımaktadır. İlerleyen yaşlarda özellikle katarakt, glokom, makula dejenerasyonu ve diyabetik retinopati gibi hastalıklar körlüğe kadar gidebilecek bir yolun başı olmaktadır. Diyabetik retinopati, genç yaşlarda başladığında çok daha hızlı görme kaybına sebep olmasına rağmen yaşlılıkta da kontrolsüz diyabet gurubunda ileri görme kayıplarına sebep olabilir. Bu hastalıklar, hastanın ayrıca günlük yaşamlarındaki fonksiyonlarını da olumsuz etkileyebilir. Sigara ve alkol tüketimi, vitamin eksikliği, genetik sebepler ve şeker hastalığı gibi etkenler de bu rahatsızlıkların oluşmasında büyük rol oynuyor. Bahsi geçen hastalıkların oluşmasını veya ilerlemesini engellemek için yapılacak kapsamlı bir göz muayenesi ile konulacak erken teşhis, doğru tedavilere yönlendirilerek hastanın sağlığına kavuşması adına çok büyük önem taşıyor.

GÖZ TANSİYONU ŞÜPHESİ

Tıp dilinde glokom dediğimiz göz tansiyonu, hastanın görmesini son ana kadar engellemediği için hasta bunu fark edemiyor. Bazı hastalıklar belirti veriyor ama göz tansiyonu hastalığı hasta göremediğini fark ettiği zaman ortaya çıkıyor. Yani sinsice ilerleyerek belirti vermiyor. Verse bile hasta bunu anlayamıyor. O yüzden hasta geldiğinde biz göz tansiyonunu ölçüyoruz, göz haritasına bakıyoruz. Hasta bize göz tansiyonu şüphesini ancak basından okuyup geliyor. Fakat hiç şikâyeti olmasa dahi biz göz tansiyonuna baktığımız için şüphelendiğimiz durumlarda ileri testler uyguluyoruz. Böylece erken teşhisle tedaviye başlayıp koruyucu bir rol oynayabiliyoruz.

Katarakt ameliyatı sayısı eskiye göre çok arttı. Herkes katarakt ameliyatı oluyor sanki?

Gelişmiş ülkelerde, örneğin Amerika’da, katarakt ameliyatı oranı yüzde 1,2’dir. Batı Avrupa ülkelerinde yüzde 1 civarında. Türkiye’de ise bu oran hemen hemen yarısı, yüzde 0,5. Bunun nedeni Türkiye’de yaş ortalamasının daha düşük olması. Yoksa bizde katarakt ameliyatı olma, doktora ulaşma imkânı Danimarka’dan daha fazla. Danimarka halkının gelir düzeyi Türkiye’deki bireylere göre daha yüksek olsa da, Danimarka’da göz doktoruna gitmek için 4 ay önceden randevu almak zorundasınız. Katarakt ameliyatı için 6 ay ile 1 sene arasında bir zaman sıra bekliyorsunuz. Almanya’da da aynı şekilde ama bizde öyle değil. Biz hastalarımızın başvurusuna derhal dönüş yapıyor, sıra bekletmeden muayenesini ve gerekirse ameliyatını yapıyoruz.

KATARAKT AMELİYATI ÖNEMLİ

Amerikan sağlık sisteminden yararlanan 1,5 milyon kişi üzerinde bir çalışma yapılıyor. Katarakt olup ameliyat olanlar ile katarakt olup ameliyat olmayanları karşılaştırıyorlar. İleri yaşlarda katarakt ameliyatı olanlar arasında ölüm oranı olmayanlara göre yüzde 30 daha düşük bulunuyor. Bu çok önemli bir bulgu. Nedeni de şöyle izah ediliyor, katarakt ameliyatı olanlar daha iyi görüyor. Daha iyi gördüğü için de kazalar daha az oluyor. Gördüğü için sağlığına daha çok dikkat ediyor, ilaçlarını düzenli alıyor. Sosyal hayata daha çok katılıyor, daha mutlu oluyor dolayısıyla daha çok yaşıyor.

Lazer de çok yaygın kullanılıyor…

Esasında lazerin tıpta ilk kullanımı göz branşında olmuştur. Şeker hastalarının retina tedavileri için kullanılmaya başlansa da, 1990’larda da lazer ile gözdeki kırma sorunları da düzeltilmeye başlandı. Ben de 2005 yılından beri miyop, astigmat, hipermetrop gibi kırma sorunları için lazer ameliyatlarını uyguluyorum. Lazer teknolojisi eskiye göre çok daha geliştiği için daha da güvenli uygulanıyor. G

ünümüzde insanlar daha konforlu bir yaşam sağladığı için gözdeki kırma kusurlarından rahatsız olarak çözümü lazer tedavisinde buluyorlar. Bu tedavi sırasında kullanılan iLASIK yönteminde ameliyat baştan sona bıçaksız lazerle gerçekleşiyor. Güvenli

bir şekilde kapak oluşturmak için geliştirilmiş en ileri yöntem olan iLASIK yönteminde operasyon sonrası iyileşme de hızlı oluyor. Operasyonun bir

inci aşamasında bir femtosaniye lazeri olan intralase cihazıyla bıçak kullanmadan, kornea tabakasında arzu edilen kalınlıkta ve çapta bir kapak oluşturuyoruz. Ardından oluşturulan bu kapakçığın altına göz numaralarını düzeltmek üzere excimer lazer uygulayarak operasyonu tamamlıyoruz. Gözlerimizi düzenli ve kapsamlı şekilde muayene ettirmek, görme duyumuzu tehdit edebilecek pek çok hastalığın önlenmesinde hayati önem taşır. Bütün hastalıklarda olduğu gibi erken teşhis her zaman önemlidir. GAZETE BAĞCILAR

Gazete sayfalarımızı yüksek çözünürlükte okumak için lütfen tıklayınız..

RANDEVU İÇİN:
DÜNYA GÖZ HASTANESİ GRUBU’NUN İNTERNET SİTESİNE BAĞLANMAK VE RANDEVU ALMAK İÇİN İÇİN LÜTFEN AŞAĞIDAKİ DÜNYA GÖZ HASTANESİ GÖRSELİNE TIKLAYINIZ..

 

 

Etiketler: »
Share
13132 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ