logo

BAĞCILAR VE GÜNGÖREN İFTAR’DA BULUŞTU

Bağcılar Belediyesi, komşusu olan Güngören Belediyesi ile “İki belediye tek sofra” adı altında bir iftar yemeği düzenledi. 5 bin kişinin katıldığı ve 1 km uzunluğundaki iftar sofrası birlik ve beraberliğin en güzel örneği oldu.

Bağcılar Belediyesi’nin komşu ilçesi olan Güngören Belediyesi ile ortaklaşa bir iftar yemeği düzenledi. İki ilçenin sınırında bulunan mahallelerinde yapılan iftar sofrasına 5 bin kişi katıldı.

Bağcılar Yenigün Mahallesi 10. Sokak ile Güngören Belediyesi Güneştepe Mahallesi Yarışçı Sokaklarını kesiştiği noktada düzenlenen iftar yemeğine eski Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Ömer Dinçer, İstanbul Milletvekili Harun Karaca, Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, Güngören Belediye Başkanı Şakir Yücel Karaman, AK Parti Bağcılar İlçe Başkanı İsmet Öztürk ve AK Parti Güngören İlçe Başkanı Ercüment Sever ve çok sayıda vatandaş katıldı.

GÖNÜL KÖPRÜLERİ ASLA YIKILMAZ

Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı iftar sonrası yaptığı konuşmada, yıllardır iftar çadırlarıyla, iftar sofralarıyla devam eden geleneğin gönül sofralarına dönüştüğünü söyledi. Başkan Çağırıcı, “Türkiye’de bu uygulamayı ilk defa geçtiğimiz yıl ‘İki belediye tek sofra’ adı altında düzenlediğimiz iftarla başlatmıştık. Orucumuzu, kurduğumuz sofralarda iki ilçe sakinleriyle birlik ve kardeşlik söylemiyle açtık. Ramazan ayı, komşu ilçeleri iftarlarıyla daha da güzelleşti. Birlikte bu sofrayı kurma fırsatı veren Güngören Belediye Başkanımız Sayın Şakir Yücel Karaman’a teşekkür ediyorum. Şu bir gerçektir ki, elle inşa edilen köprüler yıkılabilir ama gönül köprüleri asla zarar görmez. Bu sofraların bereketiyle Ramazan’ın güzelliği ülkemize ve tüm insanlığa birlik ve beraberlik getirsin” diye konuştu.

Güngören Belediye Başkanı Şakir Yücel Kahraman ise Ramazan ayının yılın en güzel günleri olduğunu, en güzel anlarının da orucun birlikte açıldığı zamanlarda yaşandığını söyledi.

KARDEŞLİĞİMİZİ GÖSTERDİK

Eski Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Ömer Dinçer de yaptığı konuşmada iki ilçenin ortaklaşa düzenlediği iftar yemeğindeki manevi havadan çok etkilendiğini belirterek, “Sizleri burada coşkuyla, sevgiyle, dayanışmayla ve barış içinde görmek beni çok mutlu etti. Barış süreci ile birlikte kardeşliğin nasıl olduğunu hep birlikte gösterdik. Tabiî ki bundan rahatsız olanlar var. Kim rahatsız olursa olsun. Sizlerden aldığımız bu güçle, bu güvenle ülkemizdeki barış havasını yaymaya devam edeceğiz” diyerek bu etkinliği düzenleyen belediye başkanlarına da teşekkür etti.

Programa katılan İstanbul Milletvekili Harun Karaca, AK Parti Bağcılar İlçe Başkanı İsmet Öztürk veAK Parti Güngören İlçe Başkanı Ercüment Sever de yaptıkları konuşmalarda birlik ve beraberliğe vurgu yaptılar.

Yaklaşık 1 km uzunluğundaki iftar sofralarında oruçlarını açan Güngörenli ve Bağcılarlı vatandaşlar bu etkinlikten çok memnun olduklarını belirterek, “Bu uygulama önümüzdeki yıllarda da devam etmeli. Ramazan’ın ruhuna uygun bu organizasyon birlik ve beraberliğimizin artmasına vesile oluyor” diye konuştular.

BAĞCILAR VE GÜNGÖREN İFTAR’DA BULUŞTU, 10.0 out of 10 based on 1 rating

Etiketler: »
Share
6432 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ