logo

Mesleğin duayeni Enis Berberoğlu Bağcılar’da

Haber:BİLAL ÇIĞRIM-GAZETE BAĞCILAR

Bağcılar Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ortaklaşa düzenlenen ‘Kariyer Günleri’’etkinliğinin önemli konuğu saygıdeğer ve beyefendi kişiliği ile tanınan Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Enis Berberoğlu Bilgi Evleri’nden gelen öğrencilerin sorularını yanıtladı.

 

Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı Gazete Bağcılar’ı inceledi.

 

Bağcılar Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen ve öğrencilerin gelecekteki planlarına yön verilmesi, iyi rehberler edinmeleri ve başarının nasıl kazanılacağına dair püf noktalarının verildiği Kariyer Günleri etkinliğinin bu seferki konuğu medya sektörünün önemli duayenlerinden  Hürriyet Gazetesinin Genel Yayın Yönetmeni Enis Berberoğlu idi. Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağrıcı ve Bağcılar İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yılmaz’ında katıldıkları etkinlikte Enis Berberoğlu, başarının sırlarını anlatmakla beraber bulunduğu konuma gelmek için nasıl zorluklardan geçtiğini ve hangi engelleri aşmak zorunda kaldığını anlattı.

Katılımcıların pür dikkat dinlediği Enis Berberoğlu sakin duruşu, akıcı konuşması ve beyefendi kişiliği ile öğrencilerden tam not aldı. Öğrencilerin sorularını yanıltmaktan da çekinmeyen Enis Berberoğlu ;’’Meslek hayatım boyunca birçok şey yaşadım ancak her zaman ne pahasına olursa olsun gerçeğin peşinden koştum. Size en büyük tavsiyem sizde gerçeğin peşinden asla ayrılmayın’’ dedi.

 

Hürriyet Gazetesi’nin Yayın Yönetmeni Enis Berberoğlu Bağcılar Belediyesi’nin bitirmiş olduğu projeleri gezdi.

 

Bağcılar Mehmet Akif Kültür Merkezin de gerçekleşen etkinlik Enis Berber oğlu’nun sunumu ile sona erdi. Öğrencilerin yoğun ilgisine ve sevgisine maruz kalan Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni salondaki herkesi Hürriyet Gazetesini ziyaret etmeleri için davet etti. 

 YASAL UYARI : Haber sitemiz 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu’na uygun olarak yayın yapmaktadır. Sitemizde yayınlanan haber ve videolar, sitemiz kaynak gösterilmek veya ilgili sayfamıza link verilmek koşuluyla yayınlanabilir. Aksi durumlarda art niyetli kişi ve/veya kuruluşlar ile ilgili her türlü yasal haklarımız saklıdır

ENİS BERBEROĞLU KİMDİR?

1956 doğumlu Enis Berberoğlu, gazeteciliğe 1981 yılında Dünya Gazetesi’nde başladı.

Kariyerinin 20 yıldan fazlasını Hürriyet’te geçirdi.Berberoğlu, CNN-Türk’te 10 yıldır aralıksız süren Parametre programına yeni görevi nedeniyle veda etti.

Şeyh torunu sosyalist oğlu

Enis Berberoğlu, 24 Nisan 2005 tarihli köşe yazısında, aile boyu suç ve meziyete inanmadığını kaydedip, çarpıcı örneği kendi köklerinden verdi:

“Berberoğlu (cumhuriyetten önce Berberzade) soyadının geçmişi, vakıf kayıtlarında 200 yıl geriye kadar takip edilebiliyor. Dedem İzmir’de Rufai ve Kadiri tekkesinin şeyhiydi, babam imanlı bir sosyalist. Ablam siyasete hiç bulaşmadı, bendeniz tescilli sosyal demokratım.”

Anne ve babası devlet memuru olan Berberoğlu, Avusturya Lisesi’ndeki sekiz yıllık eğitiminden sonra Boğaziçi Üniversitesi İdari Bilimler Fakültesi’nde İktisat okudu, ekonometride yüksek lisans eğitimi aldı. 1980 darbesinden hemen önce mezun oldu. Okulun CHP siyasetinden son seçilmiş öğrenci temsilcisi Berberoğlu diplomasını bir yana bırakıp gazeteciliği seçti. Bir TV programında bu seçimini, “Tansu Çiller’in talebesi olarak iktisatçı olamadım, başka çarem yoktu” diye açıkladı.

Ankara’da iki tur yapıp döndü

Berberoğlu gazetecilik kariyerinin 10 yılını Ankara’da geçirdi. Hürriyet Gazetesi’nde 1980’li yılların başında Cahit Düzel ve Vahap Munyar ile çalışırken ne bütçe ne de IMF haberlerinden hiç ama hiç anlamadığını fark etti. “Yarın öbür gün yöneticilik önerirler, rezil olurum” endişesi ve yine gazeteci Oya Aydın’ın teşvikiyle Ankara gazeteciliğini öğrenip “hemen dönmek” üzere başkentin yolunu tuttu. Hürriyet Gazetesi yazarı Yalçın Doğan’ın Ankara Temsilciliği günlerinde Cumhuriyet’in efsane Ankara Bürosu’na katıldı. Sedat Ergin, Ufuk Güldemir, Faruk Bildirici, Bilal Çetin, Ahmet Tan, Betül Uncular, Canan Gedik, Turan Yılmaz, Hakan Aygün, Ümit Sezgin, Semih İdiz, Tuncay Özkan gibi isimlerle birlikte muhabirlik yaptı. Eşi Oya ile Ankara’da evlendi. Kısa bir Bonn Temsilciliği tecrübesinden sonra yeniden Ankara’ya döndü.

Hürriyet’in 20 yıllık Genel Yayın Yönetmeni Ertuğrul Özkök’le 20 yıl aralıksız çalışan Berberoğlu, bu yıllar içinde gazetede yazarlık, ekonomi müdürlüğü, haber koordinatörlüğü yaptı.

Metina ve Körfez Savaşı’na gitti

Gazeteciliğin ilk yıllarından itibaren Güneydoğu’da gelişen olaylara merak besledi, çok sayıda sınır ötesi harekat izledi. Bugünkü Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ ile Metina dağlarında havan atışı altında tanıştı.

Berberoğlu 1991 Ocak ayında başlayan ABD Irak savaşını Bağdat’tan izledi. Eyüp Coşkun ile birlikte savaş gecesi talihsizliğe uğradı ama ikinci girişinde kovulana kadar Bağdat’ta kaldı.

Üç kitabı var

ENİS Berberoğlu, gazeteci-yazar Oya Berberoğlu ile evli ve bir kız babası. Almanca ve İngilizce bilen Berberoğlu’nun, “Susurluk: 20 Yıllık Domino Oyunu”, “Kod Adı: Yüksekova. Susurluk, Ankara, Bodrum, Yüksekova Fay Hattı” ve “Öbür Türkler” adlı kitapları var. Boş zamanlarında matematik, tarih ve triller tarzı kitaplar okumayı seviyor.

Etiketler:
Share
7819 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ