logo

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü Kutlu olsun..

 

BAĞCILAR GAZETECİLER  PLATFORMU’NDAN
’10 OCAK ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜ’ BASIN AÇIKLAMASI

Bugün, 212 sayılı basın sektöründe çalışanların haklarının yasallaştırıldığı kanunun kabul edildiği tarihin 56. yıl dönümü.
Bağcılar Gazeteciler Platformu olarak 10 Ocak 1961 yılından bu yana 54 yılı aşkın bir süredir çeşitli etkinliklerle kutlanan “Çalışan Gazetecileri Günü“nü tüm üyelerimiz adına kutluyoruz.

 

“Basın mesleğinde çalışanlarla çalıştırılanlar arasındaki ilişkileri düzenleyen 5953 sayılı kanunun bazı maddelerinin değiştirilmesine ve bu kanuna bazı maddeler eklenmesine dair kanun” başlığını taşıyan yasa, demokrasinin sağlıklı işlemesini sağlayacak değerli adımlardan biridir.

Biz Bağcılarlı Gazeteciler Platformu olarak Bağcılar’da yayın hayatını sürdüren gazetelerin yaşaması adına büyük bir mücadele veriyoruz. Bu mücadeleyi verirken Bağcılar’a hizmet etmeyi amaçlayan ve Bağcılar’ın bağrından çıkmış Bağcılar’ın evlatlarıyız.

İlçemize ve halkımıza hizmet etmenin haklı gururunu yaşıyoruz.

Bu hizmeti gerçekleştirirken büyük zorluklar, sıkıntılar çekildiğinin de bilinmesini istiyoruz.

Yaptığımız işin ölçüsü rakamlarla telafi edilemeyecek kadar büyük bir hizmettir. Ne İsa’ya ne Musa’ya yaranabilirsiniz? Mutlaka birilerini rahatsız edersiniz. Bu da gazeteciliğin kaderidir. Halkımız ve Bağcılarımız için verdiğimiz mücadele de ne dün ne bugün ne de yarın bitmeyecek bir sevdadır.
Özellikle biz Bağcılarlı gazetecilerinin, yerel gazetelerin sıkıntıları ulusal gazete ve gazetecilere göre daha fazladır. İşte bu sebeple özellikle hükümetimiz başta olmak üzere yetkililerden istikrarlı bir yerel gazeteciliğin oluşabilmesi için denetlenebilir ve yerel gazete açmanın belirli bir kriterler getirilerek açılabilmesini sağlamak en önemli düzenleme olacaktır.

Bir diğer konu da ulusal gazetelere verilen hakların en azından yüzde birini yerel gazetelerinde kullanabilmesi sağlanmalıdır.

Avrupa ülkelerinde yerel gazetecilik ülkelerin demokrasiye inancını sağlıyorken, en iyi haklara sahipken, ülkemizde yerel gazetecilik yerlerde sürünmektedir. Yerel gazetelerde çalışan gazeteciler ile yerel gazete sahibi meslektaşlarımız yayınlarını sürdürebilmek adına mesleklerini tam anlamıyla gerçekleştirememektedir.

Bu bağlamda Bağcılar Gazeteciler Platformu üyeleri olarak tüm meslektaşlarımızın bu özel günü olan “10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü” kutlarız.

BAĞCILAR GAZETECİLER PLATFORMU

GAZETE BAĞCILAR, GÜNEŞLİ HABER GAZETESİ, HABER OKU GAZETESİ

Etiketler: » » » »
Share
2742 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ