logo

Dikkat… Bağcılar’da bu yollar kapalı!

Bağcılar’da bu yollar kapalı

Bugün tüm gözler Taksim’de olacak. Hükümet ile sendikalar son ana kadar kutlamaların Taksim’de yapılması konusunda geri adım atmadı,
Bağcılar-Kabataş arasında çalışan tramvay Topkapı istasyonuna kadar sefer yapacak. Topkapı-Kabataş arası sefer gerçekleştirilmeyecek.

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü Türkiye genelinde kutlanıyor.
Emekçinin gününü Taksim’de kutlamak isteyen Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) üyeleri, Şişli’deki genel merkez binası önünde toplanmaya başladı.

Üyeler, Nakiye Elgün Sokağı’nda bulunan DİSK Genel Merkezi’ne sabahın erken saatlerinden itibaren gelmeye başladı.

Bazı gruplar geceyi genel merkez binasının önünde geçirdi.

Polisin hazırlıkları kapsamında Rikaptar Sokağı’na bıraktığı bariyerlerin, sokağın başka bir bölümünde toplandığı gözlendi. Emniyet güçlerinin geniş güvenlik önlemi aldığı Halaskargazi Caddesi’nde çok sayıda TOMA ve polis otobüsü park halinde bekliyor.

Beşiktaş’ta bulunan CHP İlçe Teşkilat binası önünde de başlarında kask ve gaz maskeleri bulunan bir grup toplanmaya başladı.

Bölgede polis, TOMA’lar ile bekleyişini sürdürüyor.

Polis, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü Taksim Meydanı’nda kutlamak amacıyla Beşiktaş’ta toplanan grubu, “Burası toplanma yeri değildir. Valiliğimiz 1 Mayıs için Yenikapı ve Kadıköy meydanlarını belirlemiştir. Dağılın” sözleriyle uyardı.

-OKMEYDANI’NDA MÜDAHALE-

Gergin geçmesi beklenen 1 Mayıs’ın ilk müdahalesi de daha etkinlikler başlamadan başladı. Piyalepaşa Bulvarı’nda toplanan yüzleri maskeli bir grup, Okmeydanı’na doğru yürüdü.

Burada önlem alan çevik kuvvet ekiplerine, molotofkokteyli, demir bilye, havaifişek, taş ve ses bombası ile saldıran gruba, biber gazıyla müdahale edildi.

Müdahalenin ardından, ara sokaklara kaçan gruptakiler, polise içlerine çivi doldurulmuş havai fişekler attı.

Göstericilerin attığı bir molotofkokteyli, zırhlı polis aracına isabet etti. Alev alan araç söndürüldü.

-TAKSİM’DE 1 MAYIS-

Bugün tüm gözler Taksim’de olacak. Hükümet ile sendikalar son ana kadar kutlamaların Taksim’de yapılması konusunda geri adım atmadı,

Meydanda alınacak güvenlik önlemleri kapsamında çevik kuvvete ait bariyerler, meydan ve çevresine yerleştirildi. Tüm MOBESE kameraları kontrolden geçirildi. Bazı GSM operatörleri bölgenin çeşitli yerlerine mobil baz istasyonları yerleştirdi.

Ulaşım konusunda da sıkı tedbirler alındı. Buna göre, saat 06.00’dan itibaren metro, Yenikapı-Şişhane-Taksim ve Levent-Taksim arasında yolcu taşıması yapmayacak. Metro seferleri, Levent-Hacıosman arasında gerçekleştirilecek. Taksim-Kabataş füniküler seferleri de belirtilen saatten itibaren yapılmayacak.

Metrobüs hattında saat 06.00’dan itibaren Anadolu Yakası’ndan Avrupa Yakası’na sefer düzenlenmeyecek. Metrobüs hattında Avrupa Yakası’nda Beylikdüzü-Topkapı aktarma istasyonu arasında sefer gerçekleştirilecek. Bağcılar-Kabataş arasında çalışan tramvay Topkapı istasyonuna kadar sefer yapacak. Topkapı-Kabataş arası sefer gerçekleştirilmeyecek.

Kadıköy-Kartal metro hattı ile Aksaray-Atatürk Havalimanı hafif metro hattında seferler normal seyrinde devam edecek.

Karaköy, Eminönü, Sirkeci ve Beşiktaş iskeleleri kapalı olacak. Bunun dışında bütün seferler devam edecek. Valilikten gelecek açıklamanın ardından tüm toplu ulaşım seferleri normale dönecek.

-DİĞER ÖNEMLİ ADRES ANKARA-

Başkent Ankara’da ise 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Bayramı kutlamalarının yapılacağı Tandoğan ve Sıhhiye meydanlarında son hazırlıklar sürdürülüyor.

Valiliğin 1 Mayıs için izin verdiği Tandoğan ve Sıhhiye meydanlarında kutlama komiteleri tarafından platformlar kurduruldu. Emniyet güçleri de meydanların çevresine bariyerler yerleştirdi.

Kutlamalara izin verilmeyen Kızılay Meydanı’na çıkan Ziya Gökalp ve Cemal Gürsel caddelerinde park halindeki araçlar, izinsiz yürüyüşlere yapılacak olası müdahalelere karşı çekicilerle kaldırılırken Güven Park çevresinde de çok sayı polis ve TOMA’lar hazır bekletiliyor.

Öte yandan, Sıhhiye ve Tandoğan meydanlarında yapılacak kutlamalar nedeniyle meydanlara çıkan cadde ve bulvarlar saat 09.00’dan itibaren araç trafiğine kapatılacak.

Etiketler: » » »
Share
3182 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ