logo

Almanlar ‘dan Bağcılar’a Fil Heykeli…

Almanya’nın Hamm Büyükşehir Belediyesi karşılıklı ilişkilerin geliştirilmesi amacıyla Bağcılar Çiftlik Meydanı’na Fil Heykeli dikti. Programa katılan AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış,” Filler hafızalarının gücüyle bilinirler. Aslında bu, biraz da bizi andırıyor. Türklerin dostluğu da unutulmaz. Almanya’nın da Avrupa Birliği sürecinde desteğini hiçbir zaman unutmuyoruz” dedi.

 

Bağcılar Belediyesi’nin “Kardeş Belediye Protokolü” imzaladığı Almanya’nın Hamm Büyükşehir Belediyesi karşılıklı ilişkilerin geliştirilmesi ve dostluğun artırılması için Bağcılar Çiftlik Meydanı’na Fil Heykeli dikti.

 

Programa AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, AK Parti İstanbul Milletvekilleri Feyzullah Kıyıklık ve Harun Karaca, Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, Hamm Büyükşehir Belediye Başkanı Thomas Hunsteger Petermann, Bağcılar Kaymakamı Veysel Yurdakul’a vekaleten Esenler Kaymakamı Nazım Madenoğlu, Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, AK Parti İstanbul İl Yönetim Kurulu Üyesi Coşkun Özden, AK Parti Bağcılar İlçe Başkanı İsmet Öztürk, AK Parti Başakşehir İlçe Başkanı Ayhan Özgürel ile çok sayıda davetli ve vatandaş katıldı.

 

Programın açılışında konuşan Başkan Çağırıcı, “Kardeş Belediye Protokolü imzaladığımız Hamm Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Thomas Hunsteger Petermann’a Bağcılar’a Hamm’ın simgesi olan bir fil heykeli dikmelerini talep etmiştik” dedi.

 

Bağcılar Belediyesi olarak her yıl Hamm’da iftar programları düzenlediklerini hatırlatan Başkan Çağırıcı, “Bu yıl da programımız netleşti, 16 Ağustos Perşembe günü iftar programımızı gerçekleştireceğiz. Sayın Bakanımız başta olmak üzere burada bulunan herkesi davet ediyorum” diye konuştu.

 

Etiketler:
Share
5150 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ