logo

Bağcılar-Başakşehir-Olimpiyatköy metrosu çalışmaya başladı

İstanbul’da bugün hizmete giren Bağcılar-Başakşehir-Olimpiyatköyü Metrosu, İBB Meclisi’nde iktidar ve muhalefet partisinin ortak teklifiyle 1 Kasım 2013 tarihine kadar yüzde 50 indirimle yolcu taşıyacak. Meclis’ten Ak Parti ve CHP’li meclis üyelerinin oy birliğiyle geçen karar doğrultusunda, Kadıköy-Kartal metro hattındaki indirim süresi de aynı tarihe kadar uzatıldı.

Hız, konfor ve güvenli taşımacılıkla İstanbul’un  trafik sorunun çözümüne büyük katkı  sunacak olan ve İstanbul’un Avrupa Yakası’nda hayata geçirilen en önemli ulaşım sistemlerinden biri olan Otogar-Bağcılar-Başakşehir-Olimpiyatköy Metro Hattı, kesilen kurban ve yapılan dualarla yolcu taşımaya başladı. Vatandaşlar, ilk yolculuğu Bağcılar’dan Başakşehir yönüne yaptı.

 

21.7 kilometrelik metro hattı, Metrokent, Başak Konutları, Siteler, Turgut Özal, İkitelli Sanayi, Olimpiyat, Ziya Gökalp Mahallesi,  İstoç, Mahmutbey, Yeni Mahalle, Kirazlı, Bağcılar, Üçyüzlü, Menderes, Esenler Otogar istasyonlarından oluşuyor. Saatte 111 bin yolcu taşınabilen yeni metro hattıyla İstanbullular Esenler Otogar’dan Başakşehir’e 30 dakikada, Başakşehir -Atatürk Havaliman’ına  50 dakikada ulaşabilecek.

Her istasyonda yürüyen merdiven ve asansörlerin bulunduğu modern metro hattı 16 istasyondan oluşuyor. Hatta 180 metrelik istasyonlara uygun 8’li trenler kullanılıyor.

Hatta, her istasyon farklı renkte tasarlandı. Metrokent Sarı, Başkkonutları Açık Sarı, Siteler Kırmızı, Turgut Özal Lila, İkitelli Sanayi Mor, İstoç Turuncu, Mahmutbey Koyu Yeşil, Yeni Mahalle Koyu Mor, Kirazlı Bordo, Ziya Gökalp Beyaz, Olimpiyat İstasyonu ise Mavi renk.

GAZETE BAĞCILAR/BAĞCILAR

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

BAĞCILAR BELEDİYE BAŞKANI LOKMAN ÇAĞIRICI AÇIKLADI:

BAĞCILAR’DA KENTSEL DÖNÜŞÜM HANGİ MAHALLELERDE OLACAK?

 BAĞCILAR MEYDANI ÇOK YAKIN ZAMANDA AÇILACAK…

BAĞCILAR METROSU TRAFİĞİ RAHATLACAK..

BAĞCILAR’A 15 TANE 5 YILDIZLI OTEL GELİYOR?

GAZETECİ VOLKAN ÇELİKTÜRK SORDU, BAĞCILAR BELEDİYE BAŞKANI LOKMAN ÇAĞIRICI CEVAPLADI. AYRINTILAR İÇİN LÜTFEN AŞAĞIDAKİ LİNKE TIKLAYINIZ.

http://www.gazetebagcilar.com.tr/istanbulun-en-buyuk-ilcesine-en-buyuk-meydan-bagcilar-meydani.html

 

Bağcılar-Başakşehir-Olimpiyatköy metrosu çalışmaya başladı, 1.0 out of 10 based on 1 rating

Etiketler: » » » » » » » » » » » »
Share
21149 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ