logo

Bağcılar ekranı Ramazan Çadırı’nda bayramlaştı

Bağcılar bayramlaştı

Bağcılar Belediyesi Ramazan Çadırı İrfan Sofrası’nda Bayramlaşma programı düzenlendi. Programa yaklaşık 3 bin kişi katıldı. Başkan Çağırıcı, katılımcılarla tek tek bayramlaştı. 

Bağcılar Belediyesi bir ay boyunca etkinliklerin gerçekleştirildiği Ramazan Çadırı İrfan Sofrası’nda Bayramlaşma programı düzenledi. Programa, Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı’nın yanı sıra Bağcılar Kaymakamına vekaleten Esenler Kaymakamı Nazım Madenoğlu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Abdurrahman Uçak, AK Parti Bağcılar İlçe Başkanı İsmet Öztürk, CHP Bağcılar İlçe Başkanı İsmail Kelbat, Saadet Partisi Bağcılar İlçe Başkanı Beşir İstemi, Has Parti Bağcılar İlçe Başkanı Ali Bozkurt, Bağcılar Müftüsü Mustafa Derin, Bağcılar İlçe Emniyet Müdürü Birol Usşen, kamu kurumları ve STK’ların temsilcileri ile yaklaşık 3 bin vatandaş katıldı.

“Bir Ramazan ayını daha geride bıraktık, tüm hemşehrilerimizin mübarek Ramazan Bayramı’nı tebrik ediyorum” diyen Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, Ramazan ayı boyunca gerçekleştirilen etkinliklere değindi. Ramazan Çadırı İrfan Sofrası’nda her akşam kurulan iftar sofrasında 2 bin 500 kişiyi bir araya getirdiklerini hatırlatan Çağırıcı, mahallelerde de gönül sofralarının kurulduğunu söyledi.

Geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yıl da Kazakistan, Kırgızistan ve Almanya’da gönül sofralarının kurulduğuna değinen Çağırıcı, “Balkan Savaşlarının 100. Yılı dolayısıyla Uluslararası Balkan Savaşları Sempozyumu yapmıştık. Ramazan ayında da Balkan Şehitliği’nin bulunduğu Edirne’de iftar sofrası kurduk” diye konuştu.

150 BİN KİŞİYE İFTAR VERDİK

Bir ay boyunca kurulan iftar sofralarında 150 bin kişiyi buluşturduklarını açıklayan Başkan Çağırıcı, Bizler Bağcılar ailesi olarak; Birliğimize, beraberliğimize, kardeşliğimize, gönül birliğimize sahip çıkmaya devam ediyoruz” şeklinde konuştu.

Arakan’da Müslümanlara yönelik uygulanan şiddet olaylarına da değinen Çağırıcı, cep telefonunu çıkararak Budistlerin saldırılarına uğrayan Arakanlı Müslümanlara yardım için cep mesaj gönderdi. Ramazan Çadırı’nı dolduran Bağcılarlılara seslenen Çağırıcı,  “Cep telefonlarımızdan Arakanlı Müslüman kardeşlerimize mesaj atarak destek olalım” dedi.

Çağırıcı, konuşmasını bir ay boyunca gerçekleştirilen Ramazan etkinliklerinde emeği geçenlere teşekkür ederek bitirdi.

Bağcılar Kaymakam Vekili, Esenler Kaymakamı Nazım Madenoğlu yaptığı konuşmada, “Sizlerle beraber burada bulunmaktan duyduğum memnuniyeti ifade etmek istiyorum” dedi. Bağcılar Belediyesi’nin Ramazan etkinliklerinden övgüyle bahseden Madenoğlu, birlik ve beraberlik mesajları vererek katılımcıların Bayramını tebrik etti.

Programda Bağcılar’daki siyasi partilerin ilçe başkanları da söz alarak Bayram tebriğinde bulundu. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Abdurrahman Uçak, AK Parti İlçe Başkanı İsmet Öztürk, CHP İlçe Başkanı İsmail Kelbat, Saadet Partisi İlçe Başkanı Beşir İstemi ve Has Parti İlçe Başkanı Ali Bozkurt yaptıkları konuşmalarda katılımcıların Bayramını tebrik ederek, yurt içinde yaşanan terör olayları ile özellikle Arakan’da Müslümanlara yönelik işlenen şiddet olaylarını hatırlattı ve birlik, beraberlik mesajı verdi.

Konuşmaların ardından sıra ile bayramlaşılırken, Başkan Çağırıcı çocuklarla da yakından ilgilendi ve onlara oyuncak dağıttı.

Share
3795 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ