logo

Bağcılar’ın yeni Müftüsü Musa Uzun ile çok özel röportaj

BAĞCILAR’A YENİ ATANAN MÜFTÜ MUSA UZUN GAZETE BAĞCILAR’IN SORULARINI YANITLADI…


Ramazan ayı birlik beraberlik

yardımlaşma ve arınma ayıdır

Bağcılar’a yeni atanan Bağcılar Müftüsü Musa Uzun “Mübarek Ramazan ayı, Müslümanlar için güzelliklere ve yüce Allah’ın rızasına ulaşabilmede çok önemli fırsatları içerisinde barındırdığını söyleyerek “Ramazan ayı, birlik beraberlik ayıdır, yardımlaşma dayanışma ayıdır. Ramazan ayı; arınma, günahlardan kaçınma ve sükunet ayıdır. Oruç, kişiyi kötülüklerden arındırır. Nefsin arzularına karşı bir kalkan görevini yapar. Ramazan ayı, Kur’an-ı Kerim’in indiği aydır. Zekatların ve sadakaların verildiği bu ay Müslümanları hayır ve hasenat işlemeye, fakir ve yoksulu gözetmeye yöneltir” dedi.

 

Yeni Müftüler Kararnamesi ile Bağcılar’a atanan ilçe Müftümüz Sayın Musa Uzun ile Gazete Bağcılar olarak röportaj yaptık. Hem kendisini tanıdık hem de kendisine Bağcılar’ı sorduk. Nezaketinden ve mısafirperverliğinden dolayı Sayın Musa Uzun Müftümüze,  bizi kırmayıp ve röportaj teklifimizi kabul ettiği için teşekkürlerimizi sunuyoruz.

Hoşgeldiniz, Bağcılar’ı nasıl buldunuz?

Hoşbulduk.. . Bağcılar gerçekten de insanlarıyla yerleşim yeriyle kendini geliştirmiş ve birçok farklılıkların bir arada huzur içinde yaşadığı güzel bir ilçemiz ve burada olmaktan, Bağcılar halkımıza hizmet etmekten büyük mutluluk ve onur duyuyorum. Göreve başlayalı iki ay oldu ve bir çok güzel insanla tanışma fırsatı buldum.

Görevlilerle toplantılar yaptık

Göreve gelir gelmez Bağcılar’da dini hizmetler yürüten arkadaşlarımızla birlikte istişare toplantısı yaptık. Müftülük olarak Bağcılarımız’a daha güzel neler yapabiliriz bunun istişaresini yaptık ve kendi içimizde bu konuda iyi bir kanaat oluştu. Bugün Bağcılar müftülüğü olarak 137 İmam ve Müzzin arkadaşımız, 68 Camimiz ve 19 Mescidimiz ile hizmet veriyoruz. 137 İmam arkadaşımızı 10 kişilik gruplar halinde dinledik, yapabileceklerimizi tartıştık ve onların da tecrübelerinden yararlanarak daha işi şeyler yapabilmek içinh notlar aldık.

Hediyem Kur’an olsun kampanyası

Kutlu Doğum Programı çerçevesinde ‘Hediyem Kur’an Olsun’ Kampanyamız var. Diyanet Vakfı’nın kampanyası. Afrika ve diğer Müslüman coğrafyasında durumu olmayan gönül insanlarımıza bu kampanya ile Kur’an-ı Kerim’i ulaştırıyoruz. Biz de Bağcılar Müftülüğü ve halkı olarak bu kampanyaya camilerde cemaatimizle birlikte büyük destek veriyoruz.

Sayın Çağırıcı’ya teşekkür ediyorum

Göreve geldiğimden beri biz burada tüm resmi kurumlarımızın büyük desteğini gördük. Allah hepsinden razı olsun. Öyle ki Bağcılar Kaymakamı Sayın Orhan Çiftçi’ye, Bağcılar Belediye Başkanı Sayın Lokman Çağırıcı’ya, Bağcılar Müftülüğü’ne yaptığı hizmetler ve katkılar gerçekten de bizler için çok değerli ve önemli boyutta. Müftülüğümüze ve camilerimize yardımlarını esirgemeyen Kaykamakımız Orhan Çiftçi Bey’e, Bağcılar Belediyesi ve Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı’ya teşekkür ediyorum. Nitekim en son Bağcılar Belediyesi, BAGİMDER VE Bağcılar Müftülüğü olarak Olimpik SPor Salonu’nda vatandaşlarımızın da yoğun katılım gösterdiği çok güzel bir Kutlu Doğum Programı gerçekleştirdik.

Personel sayımız ve gruplarımız

Bizler Bağcılar Müftülüğü personelleri olarak 41 okulda konferanslar gerçekleştiriyoruz ve gençlerle buluşuyoruz. Bugün Kur’an Kurslarımız 8 gruba ayrılmış ve 49 adet hizmet veren kurs yerlerimiz var. Kur’an Kurslarımız a, b, c ve d grubu olarak gruplara ayırdık. Burada D grubu bayanlara yönelik kurslarımız olarak hizmet etmektedir.

Bağcılar’da 230 hocamızla hizmet ediyoruz. Bunun 190 kadrolu geri kalan da fahri personellerimiz. Kur’an Kurslarımız bulundukları yerde ev ziyaretleri gerçekleştiriyor ve ihtiyaç sahipleri vatandaşlarımızla ilgilenerek onların dualarını alıyorlar. Bizim geleceğe emin adımlarla ilerleyebilmemiz için çocuklarımızın eğitimi çok önemlidir. Biz bunu önemsiyoruz. Bizim için 4-6 yaş eğitim çok önemlidir. Bugün 13 tane 4-6 yaş Kur’an öğrenen sınıfımız var. İnşallah bunu sene tüm camilerimizde hayata geçireceğiz. 50 camide hoca arkadaşımız cami cemaatlerine yönelik ders veriyor. Bunun vakit saatleri de değişiyor, kim hangi vakitte uygunsa bu derslerden yararlanabiliyor.

Öte yandan Bilgi Evleri’nde Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Bağcılar Belediyesi ve Müftülüğümüz işbirliği ile 18 hocalarımız Kur’an-ı Kerim dersleri veriyor. Müftülük olarak halkımızla birlikte 18 Mart Çanakkale Şehitlerimiz için 1209 hatim okundu. Bu da Bağcılar’ın, Bağcılar halkının duyarlılığını birkez daha ortaya koymaktadır. Ben burdan Bağcılar’daki tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum bu hassasiyetlerinden dolayı. Bugün Hz. Osman Cami Kur’an Kursu’nda görme engelli sınıfımız var. Önümüzdeki süreçte 4 camimiz daha hizmete girecek bu da planlarımız arasında var.

Uyuşturucu önemli bir sorun

Dünyanın da mücadele ettiği uyuşturucu noktasında da Müfütülük ve cami görevlileri olarak üzerimize düşeni yapıyoruz. Ahi Evren Camisi görevlilerimiz ve HZ. Ömer Camisi görevlilerimiz uyuşturucu konusunda çok farklı bir çalışma içindeler. Uyuşturcu kullanan gençelerimizle kahvaltıda ve spor etkinliklerinde buluşuyorlar. Uyuşturucu kullanan çocuklarımızın camide sıcak bir şekilde karşılanması, onların uzaklaştırılmaması başlarının okşanması ve onlarla ilgilenilmesi bizim için son derece önemlidir. Bu konuda biz ve cami görevlileri arkadaşlarımız üzerimize düşeni yapmak mecburiyetimiz var. İlçemizde de her hafta bir cuma namazında bir camiye giderek gerek vatandaşlarımızla cami cemaatiyle bir arada olarak onlarla tanışıp istişarelerde bulunuyorum.

Diyanet Vakfı ve Yayınevi

Türkiye Diyanet Vakfı ve Yayınevi aracılığıyla okullarımıza yönelik kütüphane çalışması yapmak istiyoruz. Diyanet Yayınları’nın bütün ortaokul ve liselerde birer kütüphane yapmak istiyoruz. Bunu da hayır sever vatandaşlarımızn işbirliğiyle İnşallah gerçekleştireceğiz. Diyanet Yayınları’nın kütüphanesi bu konuda çok zengin ve bunları burada değerlendirilmesi son derece önemli Biliyorsunuz Bağcılar halkı yardımlaşma ve dayanışma konusunda çok duyarlı Allah razı olsun hepsinden. Bakın Halep’e düzenlenen yardım kampanyasına Bağcılar Müfütüsü olarak Diyanet Vakfı aracılığıyla ki vakıf 135 ülkeye hizmet veriyor. 5 tır ayni yardım ve 400 bin TL nakdi yardımda bulundu. Unutmayalım ki dinimiz hayırda ve yardımda yarışın diyor.

Bugün gençlerimize baktığımız zaman müthiş bir sosyal medyanın etkisi altında ve normal yaşamdan adeta kopmuş durumda. Bu müftülük olarak bizim de sorumluluğumuz alanında. Bizler özgür düşünen ümmet bilinci olan gençler yetiştirme konusunda gayret göstermek zorundayız. Vatanını, milletini ve seven güvenilir gençler yeştirmeliyiz. Bugün Bağcılar’da bizler 62 hafız yetiştirmişiz bu sayı elbette yeterli değildir ama elimizden geleni yapma konusunda gayreti sürdürmeye devam edeceğiz.

Allah (C.C) kullarına yapılan yardımı kendisine yapılan yardım olarak addetmiştir. “Siz Allah (C.C)’a yardım ederseniz Allah (C.C) da size yardım eder” ayetinde ve birçok Hadis-i Şerifte ifade edildiği gibi Allah (C.C), kullarına yapılan yardımı kendisine yapılmış kabul etmekte ve yapılan hiçbir hayır ve yardımı karşılıksız bırakmamaktadır.

Ramazan ayı, Kur’an-ı Kerim’in indiği aydır

Ramazan ayı, Kur’an-ı Kerim’in indiği aydır. Kur’an’da bin aydan daha hayırlı olduğu bildirilen “Kadir Gecesi” yine bu ay içinde kutlanır.  İslam’ın temel ibadetlerinden olan oruç da bu ayda tutulur. Bu nedenle Ramazan ayı, Müslümanlar için en kutsal aydır ve ona “On Bir Ayın Sultanı” denilmiştir. Kadir Gecesi, Kuran’ı Kerim bu gecede indirilmeye başlanmıştır. Kadir Gecesi Ramazan ayının son on gecesinde ve tekli gecelerdedir. Ramazan ayı ayetlerinden bir tanesi, Ey iman edenler! Allah’a karşı gelmekten sakınmanız için oruç, sizden öncekilere farz kılındığı gibi, size de farz kılındı.

Ramazan ayı; arınma, günahlardan kaçınma ve sükunet ayıdır

Onbir ayın Sultanı Ramazan ayı; birlik, beraberlik, yardımlaşma, dayanışma ve Kur’an ayıdır. Bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesini içerisinde barındıran Ramazan ayı günahlardan arınma ayıdır. Tutmuş olduğumuz Oruçlarla kardeş olmanın sıcaklığını kalplerimizde hissettiğimiz Ramazan günleri; toplumsal hayatımıza olumlu etki yaparak bireysel değil de bir bütün olarak hareket etmemizi sağlar. Oruç; kişiyi kötülüklerden uzaklaştırır.

Nefsin arzularına karşı bir kalkan görevi yapar. Hz. Peygamber (SAV) Efendimiz bu konuda; “Oruç bir kalkandır. Sizden biriniz oruç tutuğu gün kötü söz söylemesin ve bağırıp çağırarak huzursuzluk çıkarmasın. Şayet kendisine birisi söver yahut onunla kavga ederse “ben oruçluyum.” desin diye buyurmaktadır.”

Oruç insanlara açlığın ne olduğunu öğretip;muhtaçlara yardım etme bilinci kazandıran bir ibadettir. Fitre,zekat ve sadakaların verildiği bu ay; müslümanları hayır ve hasenat işlemeye, fakir ve yoksulu gözetmeye yöneltir. Bu bağlamda; Diyanet İşleri Başkanlığımız ve Türkiye Diyanet Vakfınca bu yıl Zekat, Fitre ve Sadakalarınız alınıp; Ülkemiz ve İslam Coğrafyasında ki yoksul ve fakirlere,ihtiyaç sahiplerine güvenli bir şekilde ulaştırılacaktır.

Bizde Bağcılar Müftülüğü olarak siz değerli vatandaşlarımızın Zekat,Fitre,Fidye ve Sadakalrınızı Türkiye Diyanet Vakfı Bağcılar Şubesi’nin T.C ZİRAAT BANKASI BAĞCILAR ŞUBESİNDEKİ TR59 0001 0013 5900 0019 7550 53 Nolu İBAN Numarasına yatırdığınız takdirde GÜVEN’li bir şekilde ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacaktır.

Bu duygu ve düşüncelerle Ramazan ayınızı tebrik eder, siz ve ailenizle birlikte Kadir Gecesine ve Bayrama erişmenizi Yüce Allah’tan niyaz ederim.

RÖPORTAJ VE FOTOĞRAFLAR: GAZETE BAĞCILAR

Hatırlatma: İzinsiz basılamaz ve yayımlanamaz, tüm hakları saklıdır..

 DİLERSENİZ GAZETEMİZDE ÇIKMIŞ SAYFANIN ÜZERİNE TIKLAYARAK GAZETE OLARAKTA RÖPORTAJI OKUYABİLİRSİNİZ

 

Etiketler: » » » » »
Share
6300 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ