Son Dakika
Bağcılar’ın yetiştirdiği Türkiyenin radyocusu Adem Metan yaptığı programlar ve gösterdiği başarılar ile Bağcılar’ın övünç kaynağı olmayı sürdürüyor.
2007 yılında profosyonel radyoculuğa başlayan Adem Metan eğlenceli,mizah anlayışı yüksek ve aynı zamanda sosyal projelere destek veren programları ile göz doldururken kendisini dinleyenlerin yüzünde tebessüm yaratmayıda ihmal etmiyor.Yaptığı programlar ile binlerce kişiye hitap eden Adem Metan aldığı başarılar ve ödüller ile Bağcılar’ın övünç kaynağı.
Genç programcı geçtiğimiz yıl yaşanılan Van depremi sonrası deprem bölgesine giderek canlı yayın gerçekleştiren ilk radyocu oldu.Aynı zamanda Türkiye Engelliler Vakfı (TÜREV) ile yürütülen ‘’Engel Olmayalım’’ kampanyası çerçevesinde ‘’Yılın Başarılı Proje Ödülü’’ne layık görülen Ahmet Metan,Kızılay tarafından ‘’Yılın En Pozitif Radyocusu’’ödülü ve Uluslar Arası Radyocular Birliği tarafından ‘’Yılın En Sosyal Radyocusu’’ ödülünü aldı.
Karadeniz Fm ‘de sabah 06:45-9:00 aralığında program gerçekleştiren Ahmet Metan yaptığı programlar ve gösterdiği başarılar ile ödüle doymamaya devam edecek gibi.
PEKİ ADEM METAN KİMDİR?
Adem Metan, 3 Mayıs 1987 günü, tek çocuklu bir ailenin ikinci ve son oğlu olarak Ordu’da dünyaya geldi.
Dünyaya geldiği yer olan Ordu’nun Korgan ilçesindeki Tepealan Beldesi’nde bulunan Ağecegüney köyünde, mutlu bir çocuk olarakbüyüdükten sonra ailesiyle beraber İstanbul’a göç etti. Kendisi, şuan başında olduğunu bildiğini ifade ettiği hayatı hakkında sayfalarca yazabileceğini ama bu hayatın su misali akıp gittiği göz önünde bulundurulduğunda geçmişten değil bugünden bahsetmek gerektiğini düşünüyor. Doğduğu topraklarda yaşayan rahmetli meczup Ordulu Deli Muharrem’in dediği gibi, “Dünya bir gündür, o da bugündür…”
“Şuan”‘ı değerlendirmesi istendiğinde ise “Ben olaya ‘İçindeki coşkuyu kaybetmiş bir insandan daha yaşlı hiç kimse olamaz.’ mantığıyla bakıyorum ve insanlığa ya da beni dinleyenlere faydalı olmaya çalışıyorum.”diyor.
Babasına göre ise de, “Yaptığı iş mi?”
Ona göre gülmek, hayatın ciddiyetini bozmayan bir tavırdır.
Annesine göre ise, “Çok gülene kız vermezler.”
Tüm bunlara rağmen o, karlı bir havada çıktı yola ve kendi yolumu çiziyor: “Arkama baktığım zamanvarsa dört tane salih insan, ne mutlu bana!”
Bir başka hayatta görüşmek üzere…. Gülümseyin.
2011 – YILIN BAŞARILI PROJE ÖDÜLÜ (TÜREV)
Türkiye Engelliler Vakfı (TÜREV) ile yaptığımız ’’Engel Olmayalım’’ kampanyası ile Türkiye’nin dört bir yanındaki engelli vatandaşlarımızın aileleri ile radyoda canlı telefon bağlantıları yaparak onların sesi olduk. Yardım için 3244 SMS servisini aktif hale getirerek ülkenin dört bir tarafından çok sayıda engelli kardeşimize akülü sandalye hediye edilmesine vesile olduk. Kartal’da inşa edilen “Engelliler İçin Yaşam” projesini halkımıza tanıttık. Damlalar ile başlayan yardımlar okyanus oldu ve Türev tarafından “Yılın Başarılı Proje Ödülü ”ne layık görülerek dönemin dış işleri bakanı Sn. Ali Babacan’ın eşi Zeynep Babacan tarafından onurlandırıldık.
2011 – YILIN EN POZİTİF RADYOCUSU ÖDÜLÜ (KIZILAY)
Kızılay’ı hepimiz biliriz ama belki de çoğu zaman aklımıza gelmez bir gün bizim de ona ihtiyaç duyacağımız. Mikrofonun bir sorumluluk mevkii olduğunu düşünerek Kızılay yetkilileri ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdim. Gerekli yazışmaları gerçekleştirdikten sonra Türk Kızılay’ı ile bir kan toplama organizasyonu hazırladık. Radyo aracılığı vatandaşlarımızı yönlendirerek İstanbul’da aynı anda 3 farklı noktada yüzlerce ünite kan toplanmasına vesile olduk. Bu aynı gün içerisinde tek organizasyonla toplanan rekor kan bağışı olmuştu ve bir ilkti. Kuzey Marmara Bölge Müdürlüğü tarafından Yılın En Pozitif Radyocusu ödülüne layık görüldük.
2011 – YILIN EN SOSYAL RADYOCUSU ÖDÜLÜ (URB)
2011 yılı sonu aralık ayında Uluslararası Radyocular Birliği, Yılın EN’lerini belirlemek üzere Ankara’da sanat ve siyaset camiasının öncü isimleri ile bir araya geldi ve kendileri tarafından Yılın En Sosyal Radyocusu Ödülü’ne layık görüldük. Ödüle layık görülmemizde dinleyicilerimiz için ücretsiz organize ettiğimiz ve benim şahsen başında bulunduğum Nevşehir-Kapadokya, Konya- Mevlana, Çanakkale Şehitlik, Ankara-Anıtkabir, Edirne-Selimiye Cami gibi gezilerin radyo-dinleyeci ilişkisi bakımından bir ilk teşkil etmesi önemli rol aldı.
BENZER HABERLER