logo

Bağcılar’da Kent Konseyi Toplantısı

Kent Konseyi’nde Kovid aşısı konuşuldu

Bağcılar’ın sorunlarının çözüme kavuşturulması amacıyla gerçekleştirilen Kent Konseyi Toplantısı’nda hem pandemi süreci değerlendirildi hem de aşının önemine vurgu yapıldı. Salgında çözümün bireysel mücadele ve tedbirlerle mümkün olduğunu söyleyen Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, “Bu, aşı olmadım beni ilgilendirmiyor diyecek bir mesele değil. Çünkü bulaşıcılığı söz k onuşu. Bir başka insana bulaştırdığında kul hakkına girersin” dedi.

Tüm dünyayı etkisi altına alan Kovid-19 salgını nedeniyle 1.5 yılı aşkın süredir yapılamayan Bağcılar Kent Konseyi, toplantılarına kaldığı yerden devam etmeye başlandı. Uzun zaman sonra gerçekleşen toplantıya yoğun ilgi oldu. Açılışı yapan Kent Konseyi Başkanı Avukat Kerim Aytekin gündem konusunun “Halk Sağlığı ve Bulaşıcı Hastalıklar” olduğunu söyledi. Toplantıda alınan kararların hayırlara vesile olmasını dileyen Bağcılar Kaymakamı Mustafa Eldivan, “Böyle küresel salgında ayakta duran devlet sayısı çok az. Devletimiz çok büyük bir devlet. İmkanlarımız yeterli. İlçemizde aşı vurulma sayısını artırmamız gerekiyor” dedi.

Kul hakkına girer

Bağcılar ailesi olarak pandemi sürecini çok iyi yönettiklerini ifade eden Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı ise “Virüsle mücadele noktasında Bağcılarlı hemşehrilemizin sağlık ve sıhhatine bir an önce kavuşması noktasında kamu kurumlarımızla birlikte özverili çalışmalar yaptık. Ekiplerin tamamına yakınını bu işe tahsis etmek zorunda kaldık. Problem yaşamadan süreci atlattık ve devam ediyoruz. İnşallah bir an önce kurtuluruz. Bu bireysel alınacak tedbirlerle baş edilecek bir olay. Devletin aldığı tedbirlerin yanında aşı karşıtlarının mitinglerini görüyoruz. Bu, aşı olmadım beni ilgilendirmiyor diyecek bir mesele değil. Çünkü bulaşıcılığı söz konusu. Bir başka insana bulaştırdığında kul hakkına girersin” diye konuştu.

Mutlaka aşı yaptıralım

Protokol konuşmalarının ardından sunum yapan Bağcılar Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Yardımcısı Dr. Süleyman Eser, şunları söyledi: “Geriye dönüp baktığımızda yaşlılarımızın kollarında çiçek aşısız izleri görüyoruz. Yeni nesilde çocuklarımıza böyle bir aşı yapılmıyor. Nasıl ortadan kalktı? Aşıyla ortadan kalktı. Tifo, kolera, difteri gibi birçok hastalık aşıyla tarihe karıştı. Bu hastalığın tedavisi için de günümüzde mutlaka aşı yaptırmamız geriyor. Bu illeti dünyadan kaldırmamız gerekiyor. Mutlaka aşıları yaptıralım.”


Programa AK Parti İlçe Başkanı Rüstem Tüysüz, CHP Bağcılar İlçe Başkanı Murat İmrek, İyi Parti Bağcılar İlçe Başkanı Sururi Karabal, ilçedeki kamu kurumlarından birim müdürleri, belediye meclis üyeleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve mahalle muhtarları da katıldı.

GAZETE BAĞCILAR


 

 

 

Etiketler:
Share
3148 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ