logo

Bağcılar’da kiraz festivali

“DALINDAN KİRAZ YEDİLER”

Şarkılara ve türkülere esin kaynağı olan kiraz, Bağcılar Belediyesi Nostalji Bahçelerine de ayrı bir anlam ve güzellik katıyor. Bağcılar Belediyesi Nostalji Bahçelerinden olan Kiraz Bahçesi’nde piknik sezonu coşkulu bir törenle açıldı. Kiraz ağaçlarının gölgesinde dalından kiraz yiyen Bağcılarlılar birlik ve dayanışma örneği sergiledi.

HABERİN VİDEOSU 

FOTOĞRAF GALERİSİ İÇİN LÜTFEN TIKLAYINIZ

 

 

 

Çocuk, yaşlı ve genç her yaştan ilçe sakini, bu yıl da Kiraz Bahçesi’nde piknik yapma ve
dalından kiraz yeme keyfi yaşayacak. İlçe sakinlerinin sıcak yaz aylarında ağaçlarının altında serinlediği ve çocuklarıyla piknik yaptığı Kiraz Bahçesi’nde bu yılki piknik sezonunun açılışı Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı’nın da katıldığı programla yapıldı.

Bağcılar’da meyve ağaçlarının altında piknik yapma imkanı sunan ve komşuluk ilişkilerinin gelişmesine katkı sağlayan Nostalji Bahçelerinden olan Kiraz Bahçesi piknik sezonuna ‘merhaba’ dedi. İlçe sakinlerinin yoğun ilgi gösterdiği açılış programında bir konuşma yapan Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, bir zamanlar bağ ve bahçeleriyle anılan ilçeyi hak ettiği güzel çevreye ve tesislere kavuşturduklarını ifade etti. İlçe sakinlerine kiraz ağaçlarının altında piknik yapma imkanı sunduklarını ifade eden Çağırıcı, “Yerel yönetim olarak ilçemizi bir aile olarak görüyoruz. Ailenin birlik ve beraberliği iyi komşuluk ilişkileriyle gelişiyor. İyi komşuluk ilişkilerine kapı aralayan yaşanabilir yaşam alanları inşa ediyoruz. Hizmete sunduğumuz Nostalji Bahçelerimizde bu duyguyu her yaz yaşıyoruz. Aileler, geçmişte olduğu gibi yazın gelmesiyle birlikte Nostalji Bahçelerimizde ağaçların gölgesinde piknik yapıyor. Hemşehrilerimin de desteğiyle ilçemizi bağ ve bahçelerle donatıyoruz. Ayrıca bahçemizi ve meyve ağaçlarını koruyan hemşehrilerime de teşekkür ediyorum.” diye konuştu.
AK Parti İlçe Başkanı İsmet Öztürk de konuşmasında Bağcılarlılarla birlikte Ramazan ayı arifesinde piknik sezonunu açmanın güzelliğini yaşadıklarını ifade etti. Öztürk, “Nostalji Bahçeleri komşulukların gelişmesine ve kardeşlik duygusunun inşasına da katkı sağlıyor.” dedi. İlçe Müftüsü Hasan Hüsnü Sula da halkın huzurunu korumaya katkı sağlayan hizmetlerin önemine dikkat çekerek, “Nostalji Bahçeleri güzel bir örnek oluşturuyor.” diye konuştu.

“BİLGİ EVLERİ ÖĞRENCİLERİ HALK OYUNLARI GÖSTERİSİYLE RENK KATTI”
Programda kiraz ağaçlarının arasında halk oyunları gösterisi sunan Bilgi Evleri öğrencileri davetlilerden alkış topladı. Bağcılar Belediyesi’nin yemek ikramında bulunduğu piknik programında bahçeyi dolduran davetliler dalından kiraz yiyerek bolca sohbet etti. Kiraz tadan minikler de ağaçlar arasında oyunlar oynayarak hoşça vakit geçirdi.

NOSTALJİ BAHÇELERİ
Bağcılar Belediyesi’nin Üzüm Bağı’nı kurarak başlattığı Nostalji Bahçeleri Projesi kapsamında Kirazlı Mahallesi’nde Kiraz Bahçesi kuruldu. 2007-2008 yıllarında oluşturulan Kiraz Bahçesi’nde 88 Napolyon cinsi kiraz ağacı bulunuyor. Yaklaşık 2 bin metrekare alan üzerine kurulu olan Kiraz Bahçesi, Bağcılarlılar için aynı zamanda bir piknik alanı özelliği taşıyor. Bahçede, 85 metrekarelik modern bir kafeterya da hizmet veriyor. Nostalji Bahçeleri Projesi, Kayısı Bahçesi, Kestane Bahçesi, Fındık Bahçesi, Ceviz Bahçesi ve Kızılcık Bahçesi ile devam etti. Sırada Elma ve Nar bahçeleri var.”

VOLKAN ÇELİKTÜRK/BAĞCILAR

Etiketler: » » » » » » » » » » »
Share
7857 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ