logo

BAGİMDER İstişaresi’ne büyük ilgi VİDEO HABER

Bağcılar İmam Hatip Okulları Mezun ve Mensupları Derneği’nin ‘Birinci İstişare Toplantısı’na büyük ilgi.

 


BAGİMDER İLK İSTİŞARE PROGRAMINI GERÇEKLEŞTİRDİ

BAGİMDER’in  (Bağcılar İmam Hatip Okulları Mezun ve Mensupları  Derneği) İstişare Programlarının ilki yoğun katılımla yapıldı. Bağcılar Kültür Merkezi’ndeki programda davetliler görüş, düşünce ve temennilerini dile getirdiler.

Program öğretmen Muhammed İnci’nin  Kur’an-ı Kerim’den Aşrı Şerif Tilaveti ile başladı.  Açılış konuşmasını yapan BAGİMDER Başkanı Hasan Hüseyin Dönmez, Bağcılar’da 11 İman Hatip Okulu’nun hizmet verdiğini hatırlatarak, bu okullarda kaliteli eğitim ve öğretim verilmesini sağlamak için çalıştıklarını ifade etti. Derneği, Kurucu Belediye Başkanı ve İstanbul Milletvekili Sayın Feyzullah Kıyıklık ile Bağcılar Belediye Başkanı Sayın Lokman Çağırıcı’nın da aralarında bulunduğu 68 kişiyle 31 Aralık 2013 yılında kurduklarını hatırlatan Dönmez sözlerini şöyle sürdürdü:
(HABERİN FOTOĞRAFLARI) 

 

“ Amacımız, başta İmam Hatip olmak üzere mezunlarımız ve diğer okullardan mezun olanlar arasında yardımlaşma, sosyal ve kültürel araştırmalar yapmayı amaçlıyoruz. İlk Olağan Genel Kurulu’nu 9 Şubat’ta yaptık. İmam Hatip Liseleri arasındaki iletişimi kurmaya çalıştık. Okul Aile birlikleri, öğretmenler ve veliler ile çok faydalı toplantılar yaptık. Başta Kur’an-ı Kerim olmak üzere Kuran farklı alanlarda kültürel ve sosyal faaliyetlerde bulunan BAGİMDER Etüd Merkezimizi açtık. Erkek talebelere de hizmet vermek için gayret ediyoruz. İmam Hatipler Liseleri’nde meslek derslerinde de Arap asıllı uzman hocalar ders veryior. Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında Bağcılar Belediyesi, İlçe Müftülüğü ile birlikte Olimpik Spor Salonu’nda Kutlu Doğum Programı düzenledik. Öğrencilerimizle birlikte Bağcılarlılara lokum ve gül suyu dağıttık. Kefken’de de gençlik kampı düzenledik.”

Geçtiğimiz Ramazan ayında Meydan’da açtıkları Kermes’in çadırının iki günlük gelirini İHH vasıtasıyla Filistin’e gönderdiklerini de kaydeden Dönmez,  sözlerini şöyle tamamladı:

“Elde ettiğimiz gelirleri öğrencilerimize burs olarak kullanacağız. Yine Ramazan ayında da bir program düzenledik. İlk sınıflara yeni başlayan 3400 çocuğumuza Kur’an-ı Kerim meali hediye ediyoruz. Sosyal ve kültürel yönü gelişmiş kendine güvenen imanlı gençleri yetiştirmeyi amaçlıyoruz.”

Programda konuşan Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, BAGİMDER’in Bağcılar’da yaptığı çalışmaların önemine vurgu yaparak “BAGİMDER’in Bağcılar’da yaptığı çalışmaları takdirle karşıladığını söyledi.

AK Parti İlçe Başkanı İsmet Öztürk’te “Kısa bir sürede BAGİMDER’in, Bağcılar’da büyük çalışmalar yapması ve bugüne gelmesinin önemli olduğunu söylerek emeği geçen herkese teşekkür etti.

CUMHURBAŞKANIMIZ SAYIN RECEP TAYYİP ERDOĞAN DA İMAM HATİP LİSESİ’NDE OKUDU

Kent Konseyi Başkanı Kerim Aytekin ise 1967 yılında İstanbul İmam Hatip Lisesi’nden mezun olduğunu belirterek, Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın da Haliç’in öte kıyısından okula gelerek eğitim görmeye başladığını kaydetti.  Aytekin şunları söyledi:

“Hepimiz aynı şartlarda okuduk. Yurt olmasaydı biz okuyamazdık. Allah razı olsun gönül verenler olmasaydı bu iş yürümezdi. Günümüzün şartları  çok daha değişik. Bizler şimdi sonsuz imkanlara sahibiz. Sağlanan maddi ve manevi destekleri çok iyi değerlendirmeliyiz.

Programda görüşlerini ifade eden BAGİMDER üyeleri, öğretmenler ve diğer davetliler imam hatip bilincinin oluşmasında eğitimin kalitesinin önemine vurgu yaptılar. Bunun için de Arapça’ya hakim öğretmenlerin görev yapması gerektiğini kaydettiler. Bazı davetliler de İmam Hatip Liselerinin ilerlemesi ve öğrencilerin şuurlu yetiştirilmesi için birlik ve beraberlik içerisinde davranılması gerektiğinin altını çizdiler. Kur’an ve Arapça derslerinin verilmesinin önemine dikkat çeken davetliler eğitimde imam-hatip işbirliğine önem verilmesi gerektiğini söylediler.

Programa AK Parti Bağcılar İlçe Başkanı İlçe Başkanı İsmet Öztürk, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yılmaz, İlçe Müftüsü Hasan Hüsnü Sula, BAGİMDER Başkan Yardımcıları Mahmut Kocameşe , Kenan Tekin katıldı.

Program sonunda BAGİMDER’e hizmet verenlere onur plaketleri verildi.

GAZETE BAĞCILAR

Etiketler: » » » » » »
Share
4427 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ