logo

Başkan Çağırıcı’dan 1 Mayıs Mesajı

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü tüm yurtta çeşitli etkinliklerle kutlanıyor. İstanbul’da kutlamaların adresi bu yıl Bakırköy olurken Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı’da sosyal medya hesabı Twitter’dan bir kutlama mesajı yayımlayarak “İşçilerimizin büyümesi Türkiye’nin büyümesidir. İşçilerimizin hakkının, hukukunun korunması için yapılacak her türlü çalışmayı desteklemeye devam edecek; emekçi kardeşlerimizle omuz omuza yürüyeceğiz. Hepinizin 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü tebrik ederim.” dedi.

SENDİKALAR TAKSİM CUMHURİYET ANITI’NA ÇELENK BIRAKTI.

Öte yandanHak-İş İstanbul İl Başkanlığı ve Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (TÜRK-İŞ) üyeleri, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla Kazancı Yokuşu’na karanfil, Taksim Cumhuriyet Anıtı’na ise çelenk bıraktı.

Hak-İş İl Başkanı Mustafa Şişman, Türkiye’nin işçileri, memurları, kamu çalışanları, emeklileri, yoksulları, kadınları, erkekleri, gençleri, engellileri, meslek sahipleri, işsizleri ve sivil toplum kuruluşları olarak; tüm dünya emekçileriyle birlikte bugün alanlarda olduklarını söyledi.

Şişman, 2007 yılında taşeron işçilerin kadroya alınması için mücadele verdiklerini ifade ederek, “1 milyona yakın taşeron emekçimiz kadrolu oldu. Geçici ve mevsimlik işçilerin çalışma süreleri uzatıldı. Hükümetimiz, 1 milyona yakın kamu işçisini kadroya alınmıştır” diye konuştu

Etiketler: » »
Share
25137 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ