logo

Bir oy seçimleri kazandırır ya da kaybettirir


2014 yerel seçimlere sayılı günler kala partilerin adayları netleşmeye başladı.

Önümüzdeki yerel seçimlerin sonucu şüphesiz ki Türkiye’nin bundan sonraki siyasi sürecine ışık tutacak nitelikte.

İşte tam da bu noktada siyasi aktörler bunun farkında ve hiçbir siyasetçi kesinlikle işi şansa bırakmak istemiyor. Zira bir oyla seçimi kazanırsınız ya da kaybedersinizde.

Küreselleşen dünyada bireylerin, kentlerin, çevrenin kültürlerin ve hatta medyanın paradigması değişiyor ve yeni dünya düzeni kuruluyor.
Tüm bu olgularla birlikte seçmenlerin oy kullanırken tercihleri de değişebiliyor
.

Mesela önemli bir ayrıntıyı paylaşmak istiyorum. Görüştüğüm birkaç oy kullanıcak seçmen, genel seçimlerde X partisine oy verirken, bu seçimlerde yerel adaya bakılmaksızın Y partisine verebileceğini, keza genel seçimlerde Y partisine oy verenlerin de yerel seçimlerde X partisine oy verebileceği söylemleriyle karşılaşıyorum. Üstelik bu kişilerin hiçbir siyasi parti ile ilişkileri dahi yok.

Tabii bu bir genelleme anlamına kesinlikle gelmez. Ama bu seçmen davranışı ve tercihinin iyi analiz edilmesi gerekir diye düşünüyorum. Görüştüğümüz bu kişilerin isimlerinin yayınlanmasını istedikleri hatta röportaj yapmamızı istedikleri de bir bir ayrıntı olarak vurgulamak isterim.

Bizler Bağcılar’ın entellektüel gazetecileri olarak Bağcılar’ın siyasetine dair ışık tutacak yazılarımızı yazma sorumluluğumuz var. Yazılarımızı da bu anlayışla yazıyoruz.

Tekrar kaldığmız yerden devam edersek 2014 yerel seçimlerinin yine aynı yıl yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimi ve 2015 genel seçimleri üzerinde ciddi etkileri olacağı için partilerin nasıl bir tutum izleyecekleri çok önemli.

Siyaseti hep izleyen ama hiçbir siyasi partinin güdümünde ne dün, ne de bugün içinde yer almamış, tarafsız bir gazeteci olarak ‘her seçimin önemi, o döneme göre’ hep uzmanlar tarafından vurgulanılırdı.
Bence asıl bu seçimlerin, Türkiye’nin tarihsel açısından önemi büyük. Zira önümüzdeki iki yıl içinde hep beraber üç seçim heyecanı yaşayacağız.

Bağcılar’da siyasi partiler yakın zamanda kesin adaylarını açıklayacak ve yarış onlar için başlayacak. Biz de bölge gazetecileri olarak Bağcılar için vizyonlarını, yapacaklarını onlara soracağız.
İşimiz gazetecilik ve bu mesleğin dışına çıkmadan yeteneklerimizin ve zamanımızın el verdiği ölçüde gazeteciliğin çeşitli alanlarında çok yönlü çalışmaya devam edeceğim.

Zira güzelleşen ve yenilenen Bağcılar’ı önemsiyoruz.

Bugün Gazete Bağcılar’ın manşetinde de görüldüğü gibi seçimleri kazanmanın yolu Bağcılar’dan mı geçiyor” haberinde ulusal basının Bağcılar’a olan ilgi ve öneminini sizin için derledik. Zira Bağcılar İstanbul’un kaderini belirleyecek 750 bin nüfusuyla büyük bir şehir. Bundan dolayı tüm siyasi partiler Bağcılar’ı önemsiyo, Bağcılar için stratejik planlar ve adaylar belirliyorlar.

Şimdiden Bağcılar için herşeyin hayırlısı ve güzeli olsun temennisiyle, Yüce Rabbim herkesi doğruluktan ayırmasın diyorum.

VOLKAN ÇELİKTÜRK’ÜN BU YAZISI AYNI ANDA GAZETE BAĞCILAR’DA DA YAYIMLANMIŞTIR…

Etiketler: »
Share
2692 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ