logo

01 Temmuz 2013

Camiler ticarethane değildir

Camiler ticarethane değildir

Ramazan öncesi Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, ilçedeki camilerde görev yapan imamlarla bir araya geldi. Kahvaltılı toplantıya Çağırıcı, Diyanet İşleri Başkanlığı 3 No’lu Şube Başkanı ve Merkez Camii İmamı Neslibey Özkan da katıldı.

Diyanet-Sen 3 No’lu  Şube Başkanı ve Merkez Camii imamı Neslibey Özkan “Bağcılar’da 328 din görevlimiz var. Bunların 77’si imam 30’u müezzin geri kalanı da sözleşmeli olarak hemşehrilerimize hizmet ediyorlar. Özkan; “Sabah cemaatinin sayısı öğle cemaatine denk geldiğinde ve arka saflarda çocuk sesleri geldiği zaman kurtuluş olur” dedi.

Bağcılarlılara da seslenen Çağırıcı, çocukları hem yaz okullarından hem de Kur’an Kurslarından mahrum etmemeleri tavsiyesinde bulundu.  İyi bir planlama yaptıklarını ifade eden Çağırıcı, “Sabah Kur’an Kursuna giden öğrenci öğleden sonra da yaz spor okuluna devam edebilecek. Hiçbir sınırlama getirmiyoruz. Esnek bir program uyguluyoruz” diye konuştu. Konuşmasında Kentsel Dönüşüm Projesi’ne de değinen Çağırıcı, bu kapsamda camilerin yenilenmesi ve güçlendirilmesi çalışmalarına da değindi. Yeni yapılan ibadethanelerin altlarındaki işyerlerinin kaldırılacağını vurgulayarak, “Yeni inşa edilen camilerimizde kütüphane, şadırvan ve peyzajı mükemmel olan bahçeler kuruyoruz, Camii altlarındaki dükkânları boşaltacağız, camiler ticarethane değildir” şeklinde konuştu.

PEKİ ESNAFLAR NE DİYOR?

Gazete Bağcılar’ın görüştüğü Cami Altlarındaki esnaflar, ‘Bağcılar Belediyesi’nin bu konudaki yaklaşımın bildiklerini zaman zaman kendilerini bilgilendirici bilgilerin verildiğini söyledi. A

Share
2596 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ