logo

CHP’li vekil Abdüllatif Şener Bağcılar’da konuştu.

CHP Konya Milletvekili Doç. Dr. Abdüllatif Şener, Bağcılar’da partililer ve vatandaşlarla buluştu.  Bağcılar’da CHP Bağcılar’ın organize ettiği ‘Ekonomi ve Siyaset’ Başlıklı panele katılan Abdüllatif Şener  Bağcılar Belediyesi Şehit Savcı Mehmet Selim Kiraz Kültür Merkezi’nde önemli açıklamalar da bulundu.

CHP İlçe Başkanı Murat Sönmez’in moderatörlüğünü yaptığı panelde konuşan CHP’li Vekil Abdüllatif Şener, iktidarın politikalarını eleştirdi. Şener “Maalesef sizler de görüyorsunuz ki Esnafımız, çiftçimiz zor durumda, vatandaşın borcu aldı başını gidiyor. Türkiye’de ekonomik krizin faturasını hep halk ödüyor. Hayvancılığın geldiği nokta ortada, Türkiye’de hayvancılık batırıldı. Beladan kurtulmak isteyen iş adamları fabrikalarını yakıyor. Oğluna pantolon alamayan baba intihar ediyor, iş bulamayan başka biri yine görüyorsunuz intihar ediyor.  Köprü yapıyorlar, araç garantisi veriyorlar. Hastane yapıyorlar, hasta garantisi veriyorlar. Buraları yapan adamlara bankalardan kredi verdirdikleri yetmezmiş gibi, verdikleri garanti tutmayınca da hazineden bu adamlara para aktarıyorlar.

Kararlılıkla çalışmaya devam edeceğiz…

Ekonomi dediğiniz şey herkesin cebini ilgilendirir. Döviz artışı ve enflasyona da değinen ve sık sık ekonomiye ilişkin rakamlar paylaşan Şener, “2002-2007 arasında ben ekonomiden sorumlu Başbakan Yardımcısı idim. Ben başladığımda dolar 1 lira 60 kuruştu. 2007’de bırakırken 1 lira 10 kuruşa düştü. Ben bıraktıktan sonra bakın tablolara, 2008’in başından itibaren bugüne kadar dolar, döviz hep arttı. 5 kattan daha fazla arttı. 2004 yılında tek haneli rakamlara getirmiştik enflasyonu da. Sonra yanlış yönetimleri nedeniyle enflasyon arttı. Dünyadaki en büyük enflasyonlardan biri Türkiye’dedir.  Bizler iktidar hedefi için inançla ve kararlılıkla çalışacağız. Bunun için yorulmayacağız, seçimin başından sonuna kadar çalışacağız” dedi.

 

Etiketler: » » »
Share
3272 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ