logo

Gazze ve şehitler için büyük yürüyüş!

Yeni yılın ilk sabahında İstanbul’da Filistin’e destek  yürüyüşü yapıldı. “Şehitlerimize Rahmet, Filistin’e Destek, İsrail’e Lanet” yürüyüşü için Galata Köprüsü’nde büyük bir kalabalık bir araya geldi. İki saat süren programa 250 bin kişi katıldı.

İlim Yayma Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Bilal Erdoğan, “Şehitlerimizi rahmetle anmak, İsrail’i lanetlemek için buradayız” dedi. Erdoğan, “Ayasofya’nın prangalarının kırılması Kudüs’ün, Mescid-i Aksa’nın özgürlüğünün ilk adımıdır. Verdiğimiz en son 12 şehitten önce verdiğimiz on binlerce şehidimizin katilleri aynı olduğu için kayıtsız kalamayız.”diye konuştu.

 

İsrail’in 7 Ekim’den bu yana Gazze’yi hedef alan insanlık dışı saldırılarına “dur” demek ve teröre tepki göstermek için Milli İrade Platformu öncülüğündeki 308 sivil toplum toplum kuruluşu yılın ilk sabahında yürüyüş gerçekleştirdi. Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi, Eminönü Yeni Camii, Sultanahmet Camii ve Süleymaniye Camisi’nde sabah namazının kılınmasının ardından katılımcılar cami önlerindeki alanlarda toplandı.

Vatandaşların özel araçları veya otobüslerle camilere ulaşması nedeniyle Yenikapı sahil yolunda trafik yoğunluğu oluştu.

Yürüyüşe, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, eski TBMM Başkanı Mustafa Şentop, AK Parti Kayseri Milletvekili Hulusi Akar, AK Parti Mersin Milletvekili Nureddin Nebati, AK Parti İstanbul Milletvekili Süleyman Soylu, İlim Yayma Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı ve TÜGVA Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Bilal Erdoğan, T3 Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı, TEKNOFEST ve Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe ile birçok milletvekili ve ilçe belediye başkanı ile siyasi partilerin temsilcileri katıldı.

 

Programa Bağcılar’dan yoğun katılım oldu.
Programa Bağcılar Belediye Başkanı Abdullah Özdemir, AK Parti Bağcılar İlçe Başkanı Rüstem Tüysüz, AK Parti siyasetinden Ramazan Şerif Fırat, Şenol Birol Kabarık gibi birçok önemli isimler de programa katılanlar arasındaydı.

Namaz sonrası Ayasofya Meydanı’nda toplanan katılımcılar “Şehitler ölmez vatan bölünmez”, “İşbirlikçi hainler hesap verecek, katil İsrail hesap verecek”, “Katil İsrail Filistin’den defol”, “Kanımız canımız feda olsun Aksa’ya”, “Hamas’a selam direnişe devam” sloganları attı.

Milli İrade Platformu’ndan yapılan yürüyüşe çağrı açıklamasında, ekim ayından beri Gazze’den gelen haberlerin yaralara yeni yaralar eklediği belirtilmişti.  İsrail’in kadın, çocuk demeden Filistinlileri topyekun ve korkakça yok etmeye çalışması karşısında dünyanın ayağa kalktığı vurgulanan açıklamada, şu ifadelere yer verilmişti:

”Bizler de sivil toplum kuruluşları olarak; bebek, çocuk, kadın demeden katliam yapan İsrail’in karşısında bir an olsun susmadık, susmayacağız. Özellikle sürecin uzamasıyla soykırım kanıksanmaya, rakamlar istatistiğe dönmeye başlamıştır. Buna karşı sessizleşen dünyaya güçlü bir uyarı yapmak istemekteyiz. Yılın ilk mesajını tüm dünyaya Türkiye’den ulaştırmak ve Gazze’deki katliama ‘dur’ demek için ‘yüzyılın yürüyüşünü ve buluşmasını’ tertip etmekteyiz. 1 Ocak 2024 saat 08.30 ‘da Milli İrade Platformu’nun 308 üye kuruluşu, vatandaşlarımız, sivil toplum kuruluşlarımız, kurumlarımızla birlikte Galata Köprüsü’nde buluşuyoruz.”

 

“Bizler kayıtsız kalamayız”

İlim Yayma Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Bilal Erdoğan, alanda yaptığı konuşmada, “Bizler kayıtsız kalamayız. Çünkü verdiğimiz en son 12 şehitten önce verdiğimiz on binlerce şehidimizin katilleri aynı olduğu için kayıtsız kalamayız. Yüz binler, terörle mücadelede verdiğimiz şehitlerimizin katillerinin kim olduğunu biliyoruz.” dedi.

Erdoğan şöyle konuştu: “Bizden önce gelen ecdadımız bu toprakları şehit kanları ile sulamıştır. Bu topraklarda üç dinin mensupları da huzur ve barış içinde yaşamasını temin etmişlerdir. Bizler kayıtsız kalamayız. Çünkü verdiğimiz en son 12 şehitten önce verdiğimiz on binlerce şehidimizin katilleri aynı olduğu için kayıtsız kalamayız. Yüz binler, terörle mücadelede verdiğimiz şehitlerimizin katillerinin kim olduğunu biliyoruz. Filistin soykırımına sebep olanlar ve şehitlerimizin katilleri aynı olduğunu biliyoruz. Bizler medyada suni gündemler oluşturup bizi ayrıştırmaya çalışanların, Filistin davasını sulandırmaya çalışanların Amerika ve İsrail’in etki ajanları olduğunu biliyoruz. Bizler mülteci düşmanlığını körüklemeye çalışanların da kimler olduğunu biliyoruz. Cumhurbaşkanımızın liderliğinde Ayasofya’nın prangalarının kırılması Kudüs’ün, Mescid-i Aksa’nın özgürlüğünün ilk adımıdır. Bizler Amerika’nın arkasında durduğu siyonist düzene karşı birliğimizi sağlayacağımıza söz veriyoruz. Boykota devam edeceğimize söz veriyoruz. Bu iş ateşkesle bitmeyecek. Filistin davası sürdüğü müddetçe hayatımızda boykota yer açacağız. Elimizden geleni yapacağız ki bu sermaye sahipleri ayağını denk alsın.”

Etiketler:
Share
755 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ