logo

Hayatımızdan engelleri kaldırıyoruz…

Hayatımızdan engelleri kaldırıyoruz…

Engellileri topluma kazandırmak için Engelliler Sarayında gerçekleşen etkinlik halk tarafından büyük ilgi gördü.
 
Haber:BİLAL ÇIĞRIM-GAZETE BAĞCILAR

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Engelliler Müdürlüğü (İSEM) engelli bireylerle beraber yaşama amaçlı sosyal duyarlılığı artırmak ve bir beraberlik kültürü ortaya koymak için ‘’Hayatımızdaki Engelleri Kaldırıyoruz’’temalı resim yarışması düzenledi.
Bağcılar Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile ortaklaşa gerçekleştirilen resim yarışmasında jüri tarafından seçilen eserler Bağcılar Engelliler Sarayında sanatseverlerin beğenisine sunuldu.’’Hayatımızdan Engelleri Kaldırıyoruz’’ temalı yarışmaya İSEM Merkezlerinde eğitim alan engelli bireyler ile İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerine bağlı ilköğretim okulları öğrencileri katıldı.
 
Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağrıcı ve Bağcılar Kaymakamı Erdal Çakır’ında katıldığı ödül töreninde duygusal anlarda yaşandı. Ödül töreninde konuşma yapan Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağrıcı ;’’Bu projede emeği geçen herkese teşekkür ederim, İnşallah engelli kardeşlerimize daha güzel bir hayat sunacağız’’dedi. Bağcılar Kaymakamı Erdal Çakır ise yaptığı konuşmada;’’Asıl engel fiziksel olan engel değil, beyinlerde ve yüreklerde gerçekleşen engeldir’’sözlerini dile getirdi.


 
Engellilik konusunda farkındalığı arttırmayı ve engelli bireylerle herhangi bir soyutlanma olmadan beraber yaşama kültürü oluşturmayı amaçlayan’’Hayatımızdan Engelleri Kaldırıyoruz’’ sergisi süresince İSEM merkezlerinde eğitim alan yetenekli engelli bireylerin oluşturduğu müzik grupları konserler verecek, dans grupları da canlı performans gösteriler yapacak.
 
 YASAL UYARI : Haber sitemiz 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu’na uygun olarak yayın yapmaktadır. Sitemizde yayınlanan haber ve videolar, sitemiz kaynak gösterilmek veya ilgili sayfamıza link verilmek koşuluyla yayınlanabilir. Aksi durumlarda art niyetli kişi ve/veya kuruluşlar ile ilgili her türlü yasal haklarımız saklıdır

Hayatımızdan engelleri kaldırıyoruz..., 7.0 out of 10 based on 1 rating

Etiketler: »
Share
2669 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ