logo

İKTİSAD Sanayici ve İş Adamları Derneği’nin Fuarı’na ilgi büyük oldu

İKTİSAD Sanayici ve İş Adamları Derneği’nin düzenlediği fuar açılışını Başakşehir İlçe Kaymakamı Cevdet Can yaptı. MARİFED Federasyonu Komitelerden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Nihat Kurt, İKTİSAD Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Tahir Sekizkardeş, İKTİSAD Yapı Komitesi Başkanı ve Ana Sponsor Odaş Yapı A.Ş. sahibi Adem Şimşek, İKTİSAD Genel Sekreteri Mustafa Seçkin açılışa iştirak ettiler.


Açılışa iştirak eden İKTİSAD Yapı Komitesi Yürütme Kurulu Üyeleri; Huzurpen firması sahibi Yüksel Börek, Doğan Cam sahibi Yusuf Bahadır, Askon Yapı sahibi Savaş Reis, Hedef Isı sahibi Murat Kurter, Strata Yapı sahibi Ercan Güler, Marmara Rulman sahibi Memduh Özdoğan, Sentez Kozmetik sahibi İbrahim Karabaş katılımıyla gerçekleştirildi.

Retaj Royal Otelde düzenlenen fuarı, CHP Bağcılar İlçe Başkanı İsmail Kelbat, Bağcılar Belediye Başkan Yardımcısı Muhterem Şahin, Ak Parti Bağcılar İlçe Eski Başkanı Necati Karagöz onurlandırdılar.

Yaptığı konuşmada Başkaşehir Kaymakamı Cevdet Can, “Başbakanımız bize 3 hedef koydu. Bunlar 2023, 2053 ve 2071. 2023 ihracaat hedefi 500 milyar dolar. Bu da demek ki herkes o zamana kadar yaptığı çalışmayı en az 5 misli arttırmalı” dedi. Siirtli bir babanın fıkrasını anlatan Can, “Bir gün Siirtli bir baba rahmetli  olmuş, cennete gitmiş, melekler kendisini bizden ne dilerse rabbimize yalvaracağız o dileğin olacak demişler. Adam da İstanbul’da yağmur yağsın demiş. Bu dua kabul olmuş İstanbul’da seller olana kadar yağmur yağmış. Melekler bir daha adama başka isteğin var mı demişler. Adam yine İstanbul’da yağmur yağsın demiş. Melekler bu isteğe anlam verememişler ve demişler ki  İstanbul’da her  tarafı sel götürdü. Neden böyle bir talepte bulunuyorsun adam da benim çocuklar Tahtatakele’de şemsiye işi yapıyorlar yağmur yağarsa onlarda şemsiye satacaklar demiş” diyerek katılımcılara tebessümlü anlar yaşattı.

Yapı Komitesi Başkanı ve Odaş Yapı A.Ş. sahibi Adem Şimşek ise yaptığı konuşmada “Birlik ve beraberlik içerisinde yapacağımız güç birliği ile birçok şeyi başaracağımıza, inanıyorum. Derneğimiz çatısı altındaki üyelerimizin Türkiye’ deki  ticaret hacmini genişletmesinin yanı sıra bu dayanışma içerisinde yer alan Şirketlerimizin de dünya ticaretine  açılımını  sağlayarak Dış ticaret hacmini ve ihracatını arttırmak düşüncesindeyiz” dedi.

Hükümetin üzerinde durduğu Kentsel Dönüşüm Projesi’nin İKTİSAD Derneği açısından önemine vurgu yapan Şimşek, artık vatandaşlarımızın spor kompleksi, otoparkı olan, güvenlikli, ferah ve ulaşımı kolay siteler istemekteler. Bunun için sermayesi güçlü firmalar tercih edileceğinden, toplumsal dayanışmayla kaliteli yaşamı elde etmemiz gerektiğinin altını çizdi.

KATILIMCI FİRMALAR

Odaş Yapı San. Tic. A.Ş.

Baykan Kombi

Kalyoncular Çelik Kapı

Merdoğlu Mühendislik

Eko İzolasyon Ltd.Şti.

Marmara Rulman

Askon Gayrimenkul

Ferrinodoor

Çiftel Mutfak

Doğan Cam

Hedef Isı

Uzuner Alüminyum

İyber İmalat

Protem Metal

İstanbul Vinç

Erva Vantilatör

Huzurpen Plastik

Şentürk Gıda

Ergül Alüminyum

Sefa Mo-De-Ka Mobilya

Zirve Yapı

YMM Yusuf Yavuz

İşlem Patent

Erikmann

Erdil İnşaat

Kotan Bau Yapı

AFK Yapı

Cesan Kapı Kolları

Bahadır Otomatik Kapı

YMN Grup Mühendislik

Yalıtan Yapı

Çelik Yapı

Nur Cephe

İstanbul Avize

Özer Cam Plastik.

Etiketler:
Share
6974 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ