logo

İstanbul’un en büyük ilçesine en büyük meydan BAĞCILAR MEYDANI

BAĞCILAR BELEDİYE BAŞKANI LOKMAN ÇAĞIRICI GAZETE BAĞCILAR’IN SORULARINI YANITLADI

İstanbul’un en büyük ilçesine en büyük meydan

BAĞCILAR MEYDANI

Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı,  Bağcılar Meydan çalışmasında sona yaklaştığını, meydanın ortaya çıktığını ve  İstanbul’un nüfus olarak, en kalabalık ilçesinin  en büyük meydana kavuşacağını söyledi. 

Çağırıcı, Bağcılar metrosunun hizmet vermesiyle birlikte trafiğin rahatlayacağını ve ulaşımın daha da kolay sağlanacağını söyledi. Çağırıcı, “İstanbullu halkımızla birlikte Bağcılarlı hemşehrilerimiz de metroya binecek’ dedi.

RÖPORTAJ: VOLKAN ÇELİKTÜRK FOTOĞRAF: HAYRETTİN TUNA

Sayın Çağırıcı Bağcılar’da kentsel dönüşüm ile ilgili çalışmalarınz ne hangi aşamada? Bize bilgi verebilir misiniz?

OTO PARKI SAĞLAYAN HERKES RUHSAT ALABİLECEK

Bağcılar’da otoparkı sağlayan herkes ruhsat alabilecek. Parsellerin birleşmesiyle 500 M2 çıkarsa bir kat fazla verecek. Vatandaşın bu konuya bakışı çok iyi. Vatandaş sosyolojik olarak kentsel dönüşümü ve imarı anlamış durumda. Bu konuda problem yok. Bağcılar 22 Km2 olan yüzölçümüyle küçük ama 750 bin nüfusuyla İstanbul’un en büyük ilçesi.


İlçede 43 bin parsel var. Bunun 39 bini 250 metrekarenin altında. Toplam 39 bininde otopark yok. Şu an herkes ‘bize kentsel dönüşüm gelsin’ diyor. Biz insanları değil, binaları dönüştürüyoruz. Kentsel dönüşüm için Bakanlar Kurulu’na 6 bölgede ile ilgili kentsel dönüşüm planımızı sunmuştuk ve bundan dördü onay aldı.

Diğer iki bölüm ise bir sonraki dönüşüm sürecine bırakıldı. ‘Bağcılar 6 ay içerisinde şantiyeye dönecek.” Bu süreci, ikinci, üçüncü aşamalarla devam ettireceğiz ve en kısa sürede Bağcılar’da dönüşüm sürecini tamamlayacağız.

Bu dönüşüm süreci ile sağlam binaların yanı sıra, kronik bir hal almış trafik ve yeşil alan problemlerini çözerek sosyal donatı alanlarıyla daha yaşanabilir bir Bağcılar’a ulaşmayı hedefliyoruz.

PARSELLERİN YÜZDE 92’Sİ 500 M2’NİN ALTINDA

Burada özellikle bir hususun da altını çizmek istiyorum. Bağcılar’da toplam 43 bin 340 parsel bulunuyor ve parsellerin sadece 3 bin 598’i 500 metrekarenin üzerinde. Diğer bir ifade ile toplam parsellerin yaklaşık yüzde 92’si 500 metrekarenin altında. Bu ciddi bir problem. İstanbul’da yaşamış ve kronik bir hal alan trafik, yeşil alan, otopark gibi problemlerin en önemli sebebinin otoparkın olmaması olarak düşünüyorum.

DÖNÜŞÜMLE İLGİLİ ÜCRETSİZ DANIŞMANLIK  

Bağcılar halkı, ilçemizde ilan ettiğimiz Kentsel Dönüşüm Projesi’ne sıcak bakıyor. Kentsel Dönüşüm ile ilgili her konuda yöneltilen soruları cevaplıyoruz. Onlara ücretsiz danışmanlık yapıyoruz. İlçemizde oturan bütün hemşehrilerimize Yardımcı oluyoruz. Bağcılarlılar, Kentsel Dönüşüm Projesi ile ilgili doğru bilgiler edindiklerinde sıcak yaklaşıyorlar.

Bağcılar Belediye Başkanı
Lokman Çağırıcı, Gazeteci Volkan Çeliktürk’e Gazete Bağcılar’ı tasarımından, haber içeriğine kadar çok başarılı bulduğunu söyledi.

Bağcılar’ın kentsel dönüşüm alanı ilan edilen bölgeleri hangileri?

Toplam 206.585 m2’lik bir alan.

8 Kasım 2012 tarihinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na yaptığımız müracaatın kararı çıktı ve 17 Mayıs 2013 günkü Resmi Gazetede yayımlandı.

Göztepe,

Kemalpaşa,

Demirkapı

Evren mahalleleri sınırları içerisinde bulunan ve krokiler ile listelerde sınır ve koordinatları gösterilen alanlar, 6306 Sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun’un 2’nci maddesine göre, Bakanlar Kurulu’nca 16/4/2013 tarihinde kararlaştırıldı. Yani beklediğimiz karar çıktı.

İlk etapta 3.369 konutun yıkımı gerçekleşecek. Ayrıca, toplam 885.000 m2’lik 8 alanla ilgili çalışmalar da devam ediyor. Yani kentsel dönüşüm toplam alanı 1.091.585 m2.

METRO TRAFİĞİ RAHATLATACAKTIR

Bağcılar’da hizmete girmeye başlayan metro hakkında ne düşünüyor sunuz?

Bağcılar metrosu vatandaşlarımıza hayırlı uğurlu olsun. Ülkemiz ve İstanbul için güzel bir yatırım. Bağcılar’da metronun hizmete girmesinden çok mutluyuz. Artık İstanbullu halkımızla birlikte, Bağcılar halkımız metroya binecek ve metro trafiği rahatlatacaktır. Bağcılar yakında çok önemli ulaşım ağına kavuşacak. Bağcılar-Kabataş tramvay hattıyla birlikte Başakşehir-Yenikapı metro hattı tamamlanmak üzere. Bu hattın Bağcılar’da 6 tane istasyonu var. Bu büyük bir imkan.

Bağcılar’dan metroya binen hemşehrilerimiz, Yenikapı’dan transferlerle Sarıyer’e, diğer aktarma ile Marmaray ile Anadolu yakasına geçerek kısa sürede Kartal’a gidebilecek. Diğer taraftan üç metro hattı daha yapılacak. Bu hatlar da hayata geçirildiğinde, Bağcılar bütün ulaşım ağına entegre olacak ve ulaşım meselemiz çözülmüş olacak. Tüm bu çalışmalar için, metroyu bize kazandırdığı için  İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız Kadir Topbaş’a teşekkür ediyorum.

İSTANBUL’UN EN BÜYÜK MEYDANI BAĞCILAR MEYDANI

 

Bağcılar meydanındaki çalışmalar yavaş yavaş bitme noktasında. Tam olarak ne zaman çalışmaları bitecek?   

Bağcılar’da meydan ortaya çıkmaya başladı. Bağcılar İstanbul’un en büyük meydanı olacak. Taksim’den de büyük bir meydan yapıldı. İstanbul’un en kalabalık ilçesine en büyük meydan, Bağcılar Meydanı olacak. Yakın zamanda meydanın çalışması da bitecek.

BAĞCILAR’DA KENTLEŞME İLE BİRLİKTE OTOPARK SORUNUNU BÜYÜK ÖLÇÜDE ÇÖZECEĞİZ

8Bağcılar’daki trafik sorununa zabıta ve emniyet ortaklaşa bir proje geliştiriyor mu? Bağcılar’ın bazı noktalarındaki trafik sorununa belediye nasıl bir katkı sunar? Biz Bağcılar Belediyesi olarak trafik çözümüne ilişkin tüm imkanlarımızı kullanıyoruz.Emniyet müdürlüğünün bu konuda güzel çalışmaları var. Öte yandan belediye olarak biz de çekici kiralıyıp trafiğin kilitlendiği yerde oluşan sıkıntıyı gidermeye çalışıyoruz. Ancak bu konuda Bağcılar Belediyesi’nin yapabileceği fazla birşey yok. Bağcılar’da otopark sorunu çözülmeden trafik sorunu çözemeyiz. Bunun için yeni yapılan binalarda otopraklı olacak ve kentleşme ile bu sorunu çözeceğiz.

Bağcılar Belediyesi halkla bir araya geliyor mu?

Her hafta ilçenin her mahallesinde düzenlediğimiz Halk Meclisi’nde hemşehrilerimizin karşısına çıkıyorum. Bu büyük bir cesaret ister. Sokağın ortasına masaları sandaleyeleri koyuyor ve vatandaşımın karşısına çıkıyorum. Bağcılar Belediyesi Başkanı olarak ben ve ekibim mahalle mahalle vatandaşlara hesap veriyoruz. Onların sorunlarını not alıp çözüme kavuşturuyoruz.

Bağcılar’da cami altlarındaki derneklere ait iş yerlerini kapatıyorsunuz? Bu uygulamaya neden geçtiniz? Ve tamamen planlanan takvim nedir işleyiş olarak?

Ben ibadethanelerimizin altının ticari amaçla kullanılmasına karşıyım. Yeni inşa ettiğimiz camilerimizde kütüphaneler ve Kur’an kursları bulunuyor. Vatandaşlarımız burada internete de girebilecek. Öte yandan camilerimizin bahçesi ve avlusu geniş olacak.

BAĞCILAR’A 15 TANE 5 YILDIZLI OTEL

8Bağcılar’da özel sektörün yatırımları hakkında bilgi verir misiniz? Gerçekleştirdiğimiz dev yatırımlar basının da dikkatini çekiyor. Bir basın organımızda çıkan haberde, emlak fiyatlarında Bağcılar’ın İspanya’nın Başkenti Madrid’i bile solladığı ifade ediliyor.

Güneşli’de yapılan bir projede bir daire 1.2 milyon liraya satılıyor. Arsa fiyatları metrekaresi 1-2 bin liradan 5 bin hatta bazı yerlerde 8 bin liraya çıktı. Bağcılar yabancı yatırımcılar için de cazibe merkezi haline geldi. Geçtiğimiz ay içerisinde Katarlı yatırımcılar 200 yataklı, beş yıldızlı bir otel açtı.MİA Bölgemizde 15 tane beş yıldızlı otel inşa edilecek. İlçemizde Yıldız Teknik Üniversitesi’ne bağlı bir meslek yüksek okulu inşa edilecek.

ÇİFTLİK MEYDANINA MÜZİKLİ HAVUZ YAPIYORUZ

Bağcılar Çiftlik meydanında başlatılan inşaatta ne planlanıyor? Ne zaman bitecek?

Çiftlik’te müzikli havuz yapıyoruz ve bir aya kadar bitirip Bağcılar Çiftlik’teki hemşehrilerimizin hizmetine sunacağız.

 

ÇAĞIRICI, OKURLARIMIZINDA SORULARINI YANITLADI

Serpil Yılmaz/Muhasebeci

Kirazlı Ahmet Kabaklı Caddesi’ndeki yürüş yolu çalışması ne zaman bitecektir?

Öncelikli olarak değerli hemşehrim Serpil Yılmaz Hanımefendiye teşekkür ediyorum. Bağcılar Kirazlı Mahallesi Ahmet Kabaklı Caddesi’ndeki yürüyüş yolu çalışmalarını hızlı bir şekilde sürdürüyor ve bir ay içerisinde çalışmanın tamamen bitirilmesini planlıyoruz. Bu konuda özverili ve gayretli çalışmalarımızı arkadaşlarımızı yürütmektedir.

Rıdvan Değirmenci/Özel Sektör

Bağcılar Tavukçu Deresi’nin islah edilmesi işinin ihalesi yapıldı mı? Tavukçu deresi ne zaman tamamen kapatılacak?

Rıdvan Değirmenci Beyefendiye teşekkür ediyorum. Tavukçu deresi islah edilmesine Büyükşehir Belediyesi tarafından başlandı. Şuan için elektrikler yer altına alınıyor ve kaldırım çalışması aydınlatmayla beraber yapılıyor. Derenin üstüne çiçeklendirmeler yapacağız ve daha güzel bir görüntü sağlayacağız.

 

BAĞCILAR METROSU AÇILDI AYRINTILAR İÇİN LÜTFEN AŞAĞIDAKİ LİNKE TIKLAYINIZ.

Bağcılar-Başakşehir-Olimpiyatköy metrosu çalışmaya başladı

 

İstanbul’un en büyük ilçesine en büyük meydan BAĞCILAR MEYDANI, 5.0 out of 10 based on 2 ratings

Etiketler: » » » » » » » » »
Share
9881 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ