logo

İYGAD’DA UMUT DEVELİ HEYECANI

İYGAD’ın 10 Şubat’ta yapılacak olan olağanüstü kongresinde başkanlığa aday olduğunu açıklayan Kent Yaşam Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Umut Veli Develi’ye konuyu ve projelerini anlattığı meslektaşlarından tam destek geldi.

Olağanüstü kongre kararı alınan İstanbul Yerel Gazeteciler Derneği’nde (İYGAD) seçim yarışı tüm hızıyla sürerken başkanlığa aday olan Kent Yaşam Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Umut Veli Develi’ye meslektaşlarından tam destek geldi.

Develi, derneğin üye yapılanmasının olduğu Avcılar, Büyükçekmece, Beylikdüzü, Çatalca, Esenyurt, Silivri, Küçükçekmece’de yaptığı toplantılar ve ziyaretlerde İYGAD üyesi meslektaşlarıyla bir araya gelerek adaylığını ve projelerini anlattı.

Ortak akıl vurgusu

Tüm ilçelerdeki üye gazetecilerin büyük çoğunluğunun desteğini alan Develi bugüne kadar dernek yönetiminde bulunmuş, dernek çalışmalarına katkı sunan tüm üyelere teşekkür ederek; “10 Şubat’ta yapılacak olağanüstü kongre sürecinin birbirimizi kırmadan, dökmeden, mesleğimize yakışır bir biçimde tamamlanmasını temenni ediyorum. Aday olan veya olacak olan tüm arkadaşlarıma da başarılar diliyorum. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonrada İYGAD başkanlığı benim için bir pazarlık malzemesi değildir, olmayacaktır. Kimin neyi eksik yaptığından öte, benim daha fazlasının yapılabilmesi için katkımın ne olacağını sorgulayacak bir yapıyı oluşturuacağız. Şahsım adına net bir dille söyleyebilirim ki, daha önceki kongre süreçlerinde olduğu gibi tavrım ortak akıl ve tavır ortaya koyabilmek adına olacaktır. Ortak aklı egemen kılarsak İYGAD kazanır. Ama oylarımızı yönetim üyeliğine, hemşeriliğe tahvil edersek o zaman da gruplar kazanır ama kaybeden İYGAD olur” dedi.

Neden aday oldum?

Yönetime neden talip olduğunu da şu şekilde sıralayan Develi; “Ben sadece İYGAD başkanlığına değil, ortak akılla oluşacak yönetim kuruluyla birlikte İYGAD’ı yönetmeye talibim. Yönetime girsin yada girmesin bütün arkadaşlarımın düşüncelerini önemseyeceğiz. İYGAD meslektaşlarımızın sorunlarıyla ilgilenen bir çözüm merci haline gelecek. Bireysel ilişkiler ve arzularla yönetilen bir dernek olmaktan öteye, her üyenin temel sorumluluğu İYGAD ilkelerini her üyenin temel ilkeleri haline getiren, derneğimizi tüm İstanbul’la buluşturan, İYGAD’ı sosyal, kültürel ve dayanışma derneği olmaktan öte, mesleki değerlerin öne çıktığı, mensubu olan yerel gazetecilerin sorunlarına çözüm önerileri getiren ve çözüm yolları üreten bir meslek örgütü haline dönüştüren bir yönetim olacağız. Her üyemiz benim için çok önemlidir. Çünkü aslolan önce insandır. Bu nedenle her şeyden önce insan olan üyelerimizin çoğu yerde hakir görülmelerinin önüne geçecek, yerel medyanın önemsendiği, değer gördüğü, mesleki ilklerin benimsendiği bir yapıyı oluşturmak temel hedefimiz olacak.”

Dernek merkezi olarak kullanılan ofis ile ilgili de konuşan Develi, “Bu konuyla ilgili tartışmalara artık bir son nokta koyacağız. Halen kullanılmakta olan ofisin hukuki durumunun ne olduğunu net olarak bilemiyoruz. Dernek yerinin tahsisli olup olmadığı belli değil. Bunun hukuki altyapısına bakacağız. Ve konuyu yönetim kurulumuz ile birlikte değerlendireceğiz” dedi.

Kaynak : Hakan AZAR

Etiketler: » »
Share
2730 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ