logo

Sigortalı olmak isteyen işsiz aranıyor

Merhaba Sevgili okurlar. Bu sayımızda sizlere Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı-İŞKUR, Milli Eğitim Bakanlığı-Erkek Teknik Öğretim Genel Müdürlüğü, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi işbirliğiyle yürütülen UMEM Beceri 10 ( Uzmanlaşmış Meslek Edindirme Merkezleri Projesi )Projesinden bahsedeceğim.

Proje bir beceri kazandırma ve iş edindirme seferberliğidir. Projenin başlıca amacı, işsizlere meslek edindirmek suretiyle istihdamın artırılması ve işverenlere nitelikli eleman kazandırılmasıdır.

Proje kapsamında işverenlerin işgücü talepleri doğrultusunda kurslar açılmakta, bu kurslara İŞKUR’a kayıtlı iş arayan kişiler yerleştirilmektedir. Teorik ve işbaşı(staj) eğitimlerinden oluşan bu kurslara yerleşen kursiyerlerden başarılı olanların büyük çoğunluğunun ise işe yerleştirilmesi planlanmaktadır.

Kursların alanları, firmalardan alınan işgücü-stajyer talepleri doğrultusunda belirlenmektedir. Bu çerçevede kurslar, öncelikle sanayi alanındaki işveren ihtiyaçlarına göre açılmaktadır.

 

BAŞVURU SÜRECİ

UMEM Beceri 10 projesinden faydalanabilmek için öncelikle İŞKUR’a kayıt olmanız gerekiyor. www.iskur.gov.tr adresinden kayıt olabilirsiniz. Başvuru Koşulları; 8Kuruma kayıtlı işsiz olmak,  815 yaşını tamamlamış olmak,  8Mesleğin gereklerine uygun olarak yüklenici tarafından belirlenen ve İŞKUR’ca   onaylanan özel şartlara sahip olmak, 8İŞKUR tarafından düzenlenen kurslara aynı meslekte daha önce veya farklı meslekte ise son yirmi dört ay içinde katılmamış olmak şartları aranıyor. Kurslar 81 ilde düzenlenmektedir. Teorik eğitim en fazla 3 ay, işbaşı(staj) eğitimi de en fazla 3 ay olmak üzere toplam eğitim süresi en fazla 6 aydır. Eğitim süresi günlük en az 5, en fazla 8 ders saati olacak şekilde haftada en fazla 40 saattir. Kurs sonunda hem teorik hem de işbaşı(staj) eğitiminden başarılı olan kursiyerlere ise Milli Eğitim Bakanlığı tarafından onaylı UMEM Beceri’10 Projesi sertifikası verilmektedir.

SİZE ÜCRET ÖDENECEK VE SİGORTANIZ YAPILACAK

Proje kapsamında, kursiyerlere kurs (teorik eğitim) boyunca günlük 20 TL, işbaşı eğitimi (staj) boyunca 25 TL ödenmekte, ayrıca eğitimler süresince İŞKUR tarafından hem “İş Kazası ve Meslek Hastalıklarına” karşın sigorta prim giderleri ödenmekte, hem de kursiyerlere “Genel Sağlık Sigortası” yaptırılmaktadır.

Açılan kursları www.beceri10.org.tr web sitesinden  görebilirsiniz.

Kurslara başvuru yapmak için İŞKUR kaydınızı yaptıktan sonra, www.beceri10.org.tr web sitesinden “Meslek Eğitimi Almak İstiyorum” seçeneğinden “il” seçilerek açık olan kurslara başvuru yapılabilmektedir.

Ayrıca ilinizde kurs açıldıkça cep telefonunuza veya mail adresinize bilgi mesajı gelmesini sağlayabilirsiniz. Bunun için; http://www.beceri10.org.tr adresinden “Açılan Kurslardan Haberdar Olmak İstiyorum” a tıklayıp, ön kayıt yaptırmanız yeterli. Ön kayıt yaptırdığınız takdirde,  ilinizde açılan kurslardan haberdar olabilirsiniz. Faydalı olması dileğimle..Esen kalınız..

HER TÜRLÜ SORU VE GÖRÜŞLERİNİZ İÇİN: ozgury@ismmmo.org.tr

Etiketler: »
Share
38779 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ