logo

Sula, Kandiller geçidi üçaylar başladı..

ÜÇAYLARI DUALARLA GEÇİRELİM…

Bağcılar Müftüsü Hasan Hüsnü SULA rahmet, bereket ve mağfiret mevsimi üç ayların girmesi ve 1 Mayıs 2014 Perşembe gününü Cuma’ya bağlayan gece idrak edilecek olan Regaib Kandili dolayısıyla Gazete Bağcılar’a ve VOLKAN ÇELİKTÜRK’e açıklamalarda bulundu.

“Ramazan ayının habercisi mübarek üç aylar yarın başlıyor. Regaib Kandili ise 1 Mayıs Perşembe akşamı idrak edilecek. Regaib Kandili münasebetiyle yurt genelindeki tüm camilerde kandil programları düzenlenecek. Bağcılar Müftülüğümüzce Regaip Kandili vesilesiyle hazırlanan özel program 1 Mayıs Perşembe akşamı akşam ve yatsı namazları arasında Bağcılar Merkez Camii’nde icra edilecek. Diyanet İşleri Başkanlığı ise Regaib Kandili dolayısıyla Gaziantep Şahinbey İlçesi Ulu Camii’nde TRT 1’den naklen yayınlanacak özel bir program düzenleyecek.

Müminler için bütün günler ve aylar, Allah’ı hoşnut etmek ve rızasını kazanma amacıyla ve kulluk bilinciyle geçirilir. Ancak üç aylar olarak bilinen bu aylar, manevi coşkunun daha yoğun yaşandığı bir mevsimdir. Bu ayların içinde bazı geceler ise bu coşkunun heyecana ve manevi zevke dönüştüğü müstesna zaman dilimleridir. Ramazan ile taçlanan bu mevsim, İslâm’ın barış ve esenlik mesajının mümin dimağlarda diri tutulmasını sağlamakta ve her türlü kötülüklerden arınmış kalpler, imanın birleştiriciliğiyle toplumsal dönüşümü gerçekleştirerek hakka, hukuka ve ahlaka dayalı gerçek kardeşliği ve dayanışmayı hayata geçirmektedir.

Regaib, herhangi bir şeyi istemek, arzu duymak, meyletmek, bu emeller doğrultusunda tutkuyla çaba sarf etmek demektir. Regaib Kandili ise her türlü arzu ve isteklerimizi, emel ve tutkularımızı, rağbetlerimizi iyiye, doğruya, güzele, faydalı olana, hakka ve hakikate; regaibimizi Rabbimize yöneltmek, bütün işlerimizi Cenab-ı Hakk’ın rızasına uygun hâle getirme çabasıdır. Üç aylar, Rabbimizin mağfiretine ve Cennetine koşu mevsimi, Kandiller ve Ramazan ise bu yarışın işaret taşlarıdır. Yüce Allah şöyle buyurur:

“Rabbinizin mağfiretine ve genişliği göklerle yer arası kadar olan cennete koşun. O, takva sahibleri için hazırlanmıştır.
O takvâ sahipleri ki, bollukta da darlıkta da Allah için harcarlar; öfkelerini yutarlar ve insanları affederler. Allah da güzel davranışta bulunanları sever.
Onlar fena bir şey yaptıklarında veya kendilerine zulmettiklerinde Allah’ı anarlar, günahlarının bağışlanmasını dilerler. Günahları Allah’tan başka bağışlayan kim vardır? Onlar, işledikleri günahta bile bile ısrar etmezler.
İşte onların mükâfatı, Rableri tarafından bağışlanma ve altlarından ırmaklar akan, içinde ebedî kalacakları cennetlerdir. Böyle amel edenlerin mükâfatı ne güzeldir!”
(Âl-i İmrân Sûresi 133-136. Ayet-i Kerimeler)

12-20 Nisan 2014 tarihleri arasında Alemlere Rahmet olarak gönderilen Sevgili Peygamberimizin Kutlu Doğumunu idrak eyledik. Çeşitli programlarla O’nun güzel ahlakından örnekler sergiledik. “Din Samimiyettir” Hadis-i Şerifini kulaklardan kalbe indirebilmek için gayretler gösterdik. İşte Üçaylar Allah için, Allah’ın Kitabı için, Allah’ın elçisi Hz Muhammed Mustafa için, idareciler ve tüm Müslümanlar için bu samimiyeti tatbikata koyma mevsimidir.

Öyleyse geliniz, bu gece kendimizi, insanın kalbini karartan her türlü kin, nefret ve intikam duygularından arındıralım ki, kalbimiz huzura ersin. Yüreklerimizi iman, ilim, hikmet ve hakikat nuruyla aydınlatalım ki, gönlümüz feraha kavuşsun. Benliğimizi ilahi rahmetten uzaklaştıran bencillik ve kıskançlıktan kurtaralım ki, ruhumuz kemale ersin. Kendimizi bilelim ki, Rabbimizi bilelim. İmanımız sahih ve amelimiz salih olsun ki, kurtuluşa erelim. Ahdimizi yenileyelim ki, misakımızı kuvvetlendirmiş olalım ve Allah’a verdiğimiz sözü tutmuş olalım. O’nun terbiye edici ismi ile kendimizi nifaktan, hasetten, kinden ve nefretten uzaklaştıralım ki, O’nun lütfuyla kardeş olalım. Allah’ın bize verdiği nimetleri zaaflarımızın kurbanı yapmayalım ki, Allah’a daha yakın olalım. Yetimin hakkını yemeyelim, öksüzü itelemeyelim ve yolda kalmışın elinden tutalım ki, Allah’ın yardımı hep bizimle olsun. Sadece Allah’tan yardım dileyelim ve O’na sığınalım ki, bizi çağın belası stresten, her türlü sıkıntıdan ve modern karmaşanın zorluklarından rahmetiyle korusun. Nefsimizi her türlü şeytani vesveseden, fesattan ve fitneden arındıralım ki, yeryüzü ıslah edilmiş olsun. Rabbimize yönelelim ki, kalbimiz O’na meyletsin, her türlü hırs ve ihtiras bizden ırak dursun. Dünyanın geçiciliğini idrak edelim ki, hayatımız sahavet, adalet, feragat ve basiret üzere olsun. Kuran’ın ahlakını kendimize rehber edinelim ki, insanlar bizden memnun, Rabbimiz de bizden hoşnut ve razı olsun. Amellerimiz gösteriş ve işittirişten uzak, halisane Allah için olsun ki Peygamberimizin beyan ettiği şekilde samimi Müslümanlar olabilelim.

Bu duygu ve düşüncelerle başta ülkemiz olmak üzere bütün İslâm âleminin üç aylarını ve Regaib Kandili’ni tebrik ediyor, bilhassa İslâm dünyasının her beldesinde akan kanların durması için Rabbime dua ve niyaz ediyorum. Dünyanın çeşitli yerlerinde zulme uğrayan kardeşlerimizi de dualarımızdan eksik etmeyelim. Suriyede, Irak’ta Arakan’da zulme maruz kalan, Mısır’da idama mahkum edilen, Filistin’de, Afrika’da açlık ve savaşlarla inleyen kardeşlerimizi elimizi Allah’a her açışımızda dualarla yad edelim. Bizi bölmek ve parçalamak isteyenlere, Müslümanlar arasına tefrika sokmak isteyenlere fırsat vermemesi için Yüce Rabbimize yalvaralım. Bu vesileyle tüm insanlığın huzurunu tehdit eden her türlü şiddet ve tedhişin ortadan kalkmasını, savaşların yerini barışın, düşmanlıkların yerini dostluğun almasını, bunun için kalplere ülfet vermesini; rağbetlerimizin iyiye, güzele ve doğruya yönelik olmasını ve bu aylarda yapacağımız ibadet, dua ve yakarışların kabul olmasını Cenâb-ı Mevlâ’dan niyaz ediyorum.
Hasan Hüsnü SULA
Bağcılar Müftüsü.

Etiketler: »
Share
2834 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ