logo

Trifocal Göz İçi Mercekleri ile akın, orta ve uzak mesafeyi net görüş

Dünyagöz Bağcılar bir ilke imza atarak yeni teknoloji ile gözlerde Trifocal Göz İçi Mercekleri (Çok Odaklı) ameliyatı ile hastalar, uzak ve yakını iyi görürken orta mesafede de iyi bir görüş sağlayarak gözlük ihtiyacına son veriyor. Gazete Bağcılar’ın sorularını yanıtlayan Dünyagöz Bağcılar’dan Op. Dr. Coşkun Erdoğan “ Bilgisayar kullanım mesafesi, televizyon izleme mesafesi, mutfak tezgâhına erişim mesafesi üç odaklı merceklerde netlik kazanıyor” dedi.

 

AŞKIN ÇELİKTÜRK/GAZETE BAĞCILAR haber@gazetebagcilar.com.tr

Akıllı lens dediğimiz 3 odaklı lensler, yaklaşık üç yıldır uygulanmaktadır. Daha önce multifokal lens dediğimiz yakın ve uzak mesafeli ayarlı lensler mevcuttu. Fakat son dönemde ara mesafe ile ilgili problemler oluşunca hastalarda Trifokal dediğimiz 3 odaklı lenslere geçiş yapıldı. Bu lenslerin avantajı daha önceki lenslerde olmayan 40 ile 80 cm arasındaki ara mesafesiyi ki , bu mesafe yakın mesaafeden televizyon izleyen, bilgisayar kullanan ya da bayanlar için mutfak tezgahı uzaklığındaki mesafedir. Bu mesafe oldukça önemlidir. Önceki lenslerde olmayan bu özellik bu Trifokal, akıllı lenslerle giderilmiştir ve hastalar bundan dolayı oldukça memnundur.

Tedavisi kimler için, nasıl yapılır?

Bu lensin uygulanabilmesi için hastada katarak oluşmuş olması gerekmektedir ya da hastaların lazer tedavisine uygun olmayıp yüksek numaralarını düzeltirmek için kullanabildiğimiz bir yöntemdir. Her göz için 5 veya 10 dakika süre gerekmektedir. Hastada bir ağrı veya acı olmuyor bu tedaviyi uygularken. Kataraklı mercek çıkartılarak yerine Trifokal dediğimiz akıllı mercekler yerleştiriliyor. Hasta ertesi gün normal hayatına devam ediyor. Sosyal aktivetelerini yapıyor. Yalnız 15-20 gün çok ağır atvite yapmaması gerekiyor.

Kimlere uygulanabilir?

Kataraktı oluşmuş uzak ve yakın görme problemi olan hastalara ve gözü lazer tedavisine uygun bulunmayan yüksek gözlük numaralı hastalara başarıyla uygulanabilinir.

Bu merceklerin kullanımı

Bu mercekler takıldıktan sonra ömür boyu gözde kalıyor diğer kontak lensler gibi günlük veya haftalık takıp çıkartma şeklinde olmuyor. Gözün içine yerleştiriliyor. Dolayısıyla bu hastaların katarak olması gerekiyor. Normal katarak ameliyatı yapılıp daha sonra bu mercekler yerleştiriliyor.

Yakın ve uzak görme problemi olan bütün katarak hastalarda bu mercekler başarıyla uygulanabilir. Sonuç olarak yapılan katarak ameliyatı, karatak cerhahisi özen gösterilmesi gereken ince bir cerrahidir. Bu ameliyatı yaparken lenslerin çok iyi merkezlenmesi gerekir ve lenslerde ameliyat sonrası herhangi bir kayma olmaması gerektirir.

Dolayısıyla özel bir deneyim gerektiren bir ameliyattır. Eğer hastalarda ameliyattan sonra bir numara kalırsa yani yakın ve uzak ile ilgili iki ay sonra bu kalan numara lazerle düzeltilir Bu lensler doğru hastaya doğru şekilde uygulanırsa hastalar oldukça memnun kalmaktadır. Bu lensin en büyük avantajı 40-80 cm arasındaki ara mesafedir.

Ameliyatın süresi ne kadar?

On dakika içinde gerçekleştiriyoruz ameliyatı ve hasta gayet iyi bir şekilde normal hayatına devam edebiliyor.

Göz içi mercek tedavisi nasıl yapılır?

Uygulama her göz için 5 -10 dakika arası sürer. Uygulama sırasında hasta ağrı ve acı hissetmez. Özel ilaç ve sıvılarla göz yıkanır ve uyuşturulur. Tedavi; kataraktlı mercek çıkartılıp, akıllı lensin yerleştirilmesiyle tamamlanır. Tedavinin ertesi günü kontrolünüzden sonra günlük yaşamınıza dönebilir, sosyal aktivitelerinizi yapmaya başlayabilirsiniz.

Nedir, Ne işe yarar?

Uzağı ve yakını iyi görmeyi sağlarken aynı zamanda orta mesafede de iyi bir görüş sağlamak amacıyla uygulanan lenslerdir. Orta mesafe dediğimiz; bilgisayar kullanım mesafesi, televizyon izleme mesafesi, mutfak tezgâhına erişim mesafesi gibi görme kalitesinin önemli olması gereken mesafelerde görüş, üç odaklı merceklerde nettir.

Op. Dr. Coşkun Erdoğan KİMDİR

Doğum Yeri ve Tarihi İstanbul, 1974 Eğitim Durumu ve Tecrübe 1998 İstanbul Üniversitesi Çapa Tıp Fakültesi 2003 Dr. Lütfü Kırdar Kartal Eğitim ve Araştırma Hastanesi (Uzmanlık) Tedavi Alanları Katarakt Refraktif Lazer (Keratokonus) Şaşılık Göz Estetiği (Oküloplasti)

RANDEVU İÇİN:
DÜNYA GÖZ HASTANESİ GRUBU’NUN İNTERNET SİTESİNE BAĞLANMAK VE RANDEVU ALMAK İÇİN İÇİN LÜTFEN AŞAĞIDAKİ DÜNYA GÖZ HASTANESİ GÖRSELİNE TIKLAYINIZ..

GAZTE BAĞCILAR’IN ŞUBAT SAYISINDA YAYIMLANAN O SAYFA

 

 

 

 

 

 

 

 

Haberin yer aldığı gazete sayfalarımızı yüksek çözünürlükte okumak için lütfen tıklayınız..

Etiketler: » » » » » » » » »
Share
12872 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ