logo

Karşıya geçmek istedi ama…


Bağcılar’da yol ortasındaki dereye düşen Suriye uyruklu kadını, itfaiye ekipleri kurtardı.

Bağcılar’da önceki gün sabah saatlerinde Suriyeli olduğu söylenen Ayşe Hachassun karşı şeride geçmek isterken dengesini kaybetti ve Tavukçu Deresi’ne düştü. Olay yerinden geçen vatandaşların hareketsiz halde gördüğü kadın için olay yerine polis ve itfaiye ekipleri çağrıldı. Olay yerine giden ekipler, merdivenle kadının yanına indi. Acı çektiği görülen kadına ilk müdahale ise dereye inen sağlık ekipleri tarafından yapıldı. İtfaiye ekiplerinin yaklaşık yarım saatlik bir çalışması sonucu, kadın sedyeye alınarak halatla düştüğü yerden yukarı çekildi. Olay yerinde hazır bekletilen ambulansla Bağcılar eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırılan kadının vücudunda ezikler oluştuğu öğrenildi.

İTFAİYECİ ARAPÇA BİLDİ VE İLETİŞİM SAĞLANDI

Bir kişini dereye düştüğü ihbarı üzerine olay yerine giderek Suriyeli kadını kurtaran ve Arapça bilen itfaiye eri, telefonla aileye bilgi verdi. Suriyeli kadının kocasına ulaşan itfaiye eri, telefonda Arapça konuşarak eşi hakkında bilgi verdi.

Polis, kadının dereye nasıl düştüğü hakkında çalışma başlattı.

Bağcılar halkı derenin biran önce bitmesini istiyor

Öte yandan Tavukçu Deresi’nin islahı için Büyükşehir Belediyesi çalışmalarını sürdürüyor. Sabah saatlerinde Yüzyıl – Şirinevler dolmuşlarına binen vatandaşlar yetkililerin ışıklandırma ve uyarı tabelası konusunda yeterince uyarı tabelaları koymadıklarından şikayet ederek bu konuda daha dikkatli olmaları gerektiğini söyledi. Vatandaşlar ‘Sık sık kazanın yaşandığı bir güzergahta yeni kazaların yaşanmamasını ve önlem alınmasını istiyoruz” dediler.

Etiketler: » »
Share
2739 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ