logo

İstanbul’da Malatya rüzgarı esti

MASTÖB Esenler Şubesi ve Motif Vakfı’nın da katkılarıyla düzenlenen gece, yöresel yemekleri halk oyunları ve konserlerle davetlilere keyifli anlar yaşattı. Esenler Belediyesi, Malatya Sivil Toplum Örgütleri Birliği Esenler Şubesi ve Motif Vakfı’nın birlikte düzenlediği gece büyük ilgi gördü.

Dr. Kadir Topbaş Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilen ve büyük ilgi gören geceye yöresel yemekler, halk oyunları ve konserler damga vurdu.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu ve Malatya- Pütürge Belediye Başkanı Mehmet Polat, MASTÖB (Malatya Sivil Toplum Örgütleri Birliği) Genel Başkanı ve Yönetim Kurulu üyeleri, MASTÖB’e bağlı bağlı dernek başkanları, Yeni Malatya Spor Kulübü Başkanı Adil Gevrek, Ak Parti Esenler İlçe Başkanı Gökhan Taran, AK Parti Bağcılar İlçe Başkanı İsmet Öztürk, Malatyalı olan Esenler Belediye Başkan Yardımcısı Ömer Çetinkaya, Esenler Emniyet Müdürü Hakan Yılmaz, Türk Halk Müziği’nin sevilen sesi Selahattin Alpay, MASTÖB Sosyal Aktivelerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Cihan Akköse, çok sayıda milletvekili aday adayı, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve kalabalık bir Malatyalı’nın katıldığı gece de birlik ve beraberlik vurgusu yapıldı.

20 KİŞİYE MALATYA SPOR MAÇ BİLETİ

Programda, Motif Vakfı Halk Oyunları’nın gösterileri ve Malatya Kernek Müzik Topluluğu’nun yöresel şarkıları katılımcılara hoş anlar yaşattı. Davetlilere Malatya’nın yöresel lezzetleri de tanıtıldı. Girişte kuru kayısı ikramında bulunuldu.

İkram edilen kayısıların içerisindeki not ile gecenin sonunda çekiliş düzenlendi. Çekişte numarası çıkan 20 kişiye Malatya Spor forması, 4 kişiye de biletler dahil Malatya Spor’un maç bileti verildi.

Malatyalılar gecesinde olmaktan mutluluk duyduğunu ifade eden Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, “Bizler her hafta bu salonda Anadolu’nun farklı yörelerini misafir ediyoruz. Türkiye’nin bütün kültürlerini bu salonda yaşatmaya çalışıyoruz. Bugün Anadolu’dan Esintiler isimli proje kapsamında, Malatyalı kardeşlerimizi misafir ediyoruz. Bizim doğduğumuz her Malatya olsa dahi, hepimiz Esenlerli ve İstanbulluyuz. Yapılan konuşmalarda Malatya için çok övgü dolu sözler söylendi. Her konuşmacı Malatya için bir şeyler yapmalıyız dedi. Eğer biz şehrimizi büyütmek istiyorsak önce Türkiye’yi büyüteceğiz” dedi.

Gecede açılış konuşmasını MASTÖB Esenler Şube Başkanı Aziz Damar gerçekleştirdi. Damar özellikle Esenler’de Malatyalıların birlik ve beraberliğine vurgu yaptı.

ADİL GEVREK: PTT 1. LİG İÇİN MÜCADELE EDİYORUZ

Yeni Malatya Spor Kulübü Başkanı Adil Gevrek de bir konuşma yaparak Yeni Malatya Spor’u PTT 1. Lig’e çıkarmak için mücadele ettiklerini, bu konuda ciddi mesafe aldıklarını belirtti ve tüm Malatyalılardan destek istedi. Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu da, “Doğduğumuz yere sahip çıktığımız gibi doyduğumuz yere de sahip çıkmalıyız” dedi. Başkan Göksu “Esenler’in sloganı olan huzur ve umut şehrinin nasıl huzur ve umut şehri olduğunu bu salonu dolduran vatandaşlarımız ile görüyoruz. Her ne kadar nüfus cüzdanımız da doğum yeri Malatya yazsa da, hepimiz Esenlerliyiz, hepimiz İstanbulluyuz. Malatya’nın büyümesi, gelişmesi kendi kabuğunu kırması için her şeyi yapmalıyız. Ama eğer şehrimizi büyütmek istiyorsak önce Türkiye’yi büyüteceğiz. Türkiye’ye sahip çıkarsak, kurulmak istenen kumpaslara dur dersek o zaman Malatya’yı da, İstanbul’u da büyütürüz. Evet, doğduğumuz yer bizim için kutsaldır. İnsanımız için böyledir ancak, doğduğumuz yere vefa gösterirken doyduğumuz yeri de unutmayalım. Bizim doyduğumuz yer İstanbul ve Esenler. Bizler doyduğumuz yere de sahip çıkalım.” şeklinde konuştu.

MALATYA RÜZGÂRI ESTİ

Esenler Belediyesi’nin kardeş ilçesi olan Malatya- Pütürge’nin Belediye Başkanı Mehmet Polat ise, Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu’nun konuşmasından sonra sahneye çıkarak Başkan Göksu’ya hediye takdim etti. Gecenin Malatya esintisinden çıkıp Malatya rüzgârına dönüştüğünü ifade eden Polat, “Bu müthiş gecede emeği geçen herkese şükranlarımı sunuyorum. Bir şükran da Esenler Belediye Başkanımız Mehmet Tevfik Göksu’ya. Bizlerle her zaman birlikte olarak desteğini hiç esirgemedi. Pütürge Esenler’i örnek alarak gelişiyor. Şimdi başkanımızdan, ağabeyliğini göstermesini ve bir kültür evi de Pütürge’ye yapmasını bekliyoruz” ifadesini kullandı.

Gecede, Malatyalı milletvekili adayları sahneye çağırılarak davetlilere tanıtıldı ve destek istendi. Gecenin sonunda Motif Vakfı’nın yöresel halk oyunları ve konseri gerçekleştirildi.

VOLKAN ÇELİKTÜRK /GAZETE BAĞCILAR/HABER MERKEZİ


FOTOĞRAFLARI BÜYÜK GÖRMEK İÇİN ÜZERİNE LÜTFEN TIKLAYINIZ…

 

Etiketler: » » » » » » » »
Share
3973 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ