logo

Kitap okuyanlar ödüllendirildi

Bağcılar Belediyesi, toplumda kitap okuma alışkanlığının geliştirilmesi için ilçede en fazla kitap okuyanları ödüllendirdi. 2012 yılı boyunca, Bağcılar’daki kütüphanelerde en fazla kitap okuyan öğrenci ve yetişkinlere düzenlenen programla ödülleri verildi. 

Bağcılar Belediyesi, son bir yılda Kültür Merkezi Kütüphanesi başta olmak üzere, ilçedeki diğer kütüphanelerde en çok kitap okuyan öğrenci ve yetişkinleri ödüllendirdi. Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen programa, Bağcılar Kaymakamı Erdal Çakır, Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, AK Parti Bağcılar İlçe Başkanı İsmet Öztürk, Bağcılar Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yılmaz, Bağcılar Müftüsü Hasan Hüsnü Sula ile ödül alanlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

İlkokul, Ortaokul, Lise ve Üniversite kategorilerinin yanı sıra, Yetişkin Bayan, Yetişkin Bay ve Aile kategorilerinde gerçekleştirilen değerlendirmede en fazla kitap okuyanlar para ödülü ile ödüllendirildi. İlkokul kategorisinde Firuzan Sadıkoğlu İlköğretim Okulu öğrencisi Beyza Yıldızlı okuduğu 166 kitapla birinci oldu. Oktaokullar kategorisinde Sancaktepe Ortaokulu 7’inci sınıf öğrencisi İlknur İrem Köktürk 91, Osmangazi Lisesi 9’uncu sınıf öğrencisi Doğukan Kaçan 92 kitapla, Marmara Üniversitesi İktisat Fakültesi 4’üncü sınıf öğrencisi Murat Bülbül de 78 kitapla kendi kategorilerinin birincisi oldu.

YETİŞKİNLER DE ÖDÜLLENDİRİLDİ

Yetişkinler de Bayanlar, Erkekler ve Aile olmak üzere üç ayrı kategoride değerlendirildi. Yetişkin Bayan kategorisinde ev hanımı Çiğdem Akçil okuduğu 124 kitapla birinci olurken, Yetişkin Bay kategorisinde özel güvenlik görevlisi İsmail Özcan 68 kitap okuyarak ödüle layık görüldü. Aile kategorisinde ise özellikle 3 kardeşin başarısı dikkat çekti. Sevgi, Serhat ve Recep Geçer kardeşler birlikte toplam 369 kitap okuyarak “Aile” kategorisinde birinci olmayı başardı.

Bağcılar Belediyesi bilgi evi öğrencileri de ayrıca değerlendirmeye tabi tutularak dereceye giren öğrenciler ödüllendirildi.
Kitap okuma alışkanlığının yaygınlaştırılması gerektiğini ifade eden Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, “Bu kapsamda Kültür Merkezimiz başta olmak üzere, mahalle konaklarımız ve diğer kütüphanelerimizden son bir yılda en fazla kitap okuyanları ödüllendirdik. Belki ödüller çok büyük değil ancak teşvik edici olduğunu düşünüyorum” dedi.

400 BİNİN ÜZERİNDE ZİYARETÇİ

Bağcılar Belediyesi Kültür Merkezi Kütüphanesi’ni son bir yılda yaklaşık 140 bin kişi ziyaret etti. Toplam 27 bin 700 kitabın bulunduğu kütüphaneden, 2012 yılında 145 bin ödünç kitap alındı. 30 tane internet bağlantılı bilgisayarın hizmet verdiği kütüphanede günlük gazeteler ile dergileri de düzenli olarak bulmak mümkün. Ayrıca her ay yeni çıkan kitaplar satın alınarak kütüphane envanterine ekleniyor. Kütüphane yönetimi ayrıca çocuklara ve yetişkinlere yönelik de özel etkinlikler gerçekleştiriyor.

Kültür Merkezi Kütüphanesi’nin haricinde mahalle konaklarında da kütüphaneler bulunuyor ve benzer hizmetler buralarda da veriliyor. Bağcılar’daki 22 mahallede hizmet veren mahalle konaklarını ise geçtiğimiz yıl yaklaşık 265 bin kişi ziyaret etti. Toplam 38 bin kitabın bulunduğu mahalle konakları da kitap okumak için elverişli ortamlardan birini oluşturuyor. 2012 yılında Kültür Merkezi Kütüphanesi ve mahalle konaklarını yaklaşık 404 bin kişi ziyaret etti.

Kitap okuyanlar ödüllendirildi, 10.0 out of 10 based on 1 rating

Etiketler: » »
Share
33451 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ