logo

Bağcılar’da Kutlu Doğum Coşkusu

 

 

Bağcılar’da Kutlu Doğum coşkusu yaşandı. Olimpik Spor Salonu’nda düzenlenen geceye binlerce kişi katıldı. Sema gösterilerinin yapıldığı gecede, Türkiye’nin tanınmış hafızları tarafından Kuran-ı Kerim okundu, Grup 571 konser verdi.

 

 

Bağcılar Belediyesi, Bağcılar Olimpik Spor Salonu’nda “Kutlu Doğum Haftası” nedeni ile birprogram düzenledi. Programa Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, Bağcılar Kaymakamı Erdal Çakır, Din İşleri Başkanlığı Din Hizmetleri Genel Müdürü Prof. Dr. Ali Erbaş, Bağcılar Müftüsü Hasan Hüsnü Sula, İstanbulMilletvekili Harun Karaca, Bağcılar Kaymakamı Erdal Çakır, Bağcılar Saadet Partisi İlçe Başkanı Beşir İstemi, protokol üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Program, küçük semazenlerin sema gösterisi ile başladı. Sema gösterisi ile taçlanan program, Grup 571’in konseri ile ilahiler eşliğinde devam etti.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, salonda yer alan “Resimlerle Namaz ve Esma-i Nebi Yağlı Boya Sergisi” açılışını  yaptı ve sergi alanının açılışını  beraberindeki heyetle  gezdi.

Bağcılar Müftümüz Hasan Hüsnü SULA Besmele ile başladığı konuşmasında “Bizleri insan olarak yaratan meleklere insanlara dua etmelerini buyuran âlemlere rahmet olarak gönderdiği Hz. Muhammet Mustafa (sav) e ümmet kılan Allaha hamt ile başlıyoruz sözlerimize. İnsanlığın ne demek olduğunu sözleriyle, hareketleriyle, gayretleriyle gösterilen Alemlere Rahmet olarak gönderilen ey Resul salat sana selam sana. Değerli konuklar meslektaşlarım, hanımefendiler, beyefendiler sevgili Kuran yolunun öğrencileri ve değerli basın mensupları. Bu gün burada besmele ile âlemlere rahmet olarak gönderilen sevgili peygamberimizin bir yönünü insanlık onuruna bakışını anlatan etkinliklerin açılış programını icra etmek üzere toplandık. Allah’a şükürler olsun.” dedi.

 

Yüce Mevla’m insanlığın onurunu insanlığın şerefini ne derece Allah katında değerli olduğunu beyan etmek için birçok Ayeti Kerimeler indirmiş. Biz insanoğlunu onurlu kıldık. Her şeyi onun hizmetine sunduk. Yine başka bir ayeti kerimede melekler durmaksızın Allah’ı teşbih ederler. Ve yeryüzündeki insanın iyiliği için onların nesli için durmaksızın Alla hu telaya niyaz ederler, yalvarırlar. Onların tespihatından onların yalvarışlarının şiddetinden gökler nerdeyse ortasından yarılı verecek. Dikkat edin hiç şüphesiz ki Allah o Allah çok mağfiret sahibi, çok merhamet sahibi. Diğer bir ayeti kerimede biz insanoğlu en güzel kıvamda en güzel şekilde yarattık. Onu eşrefi mahlûkat kıldık. İncire zeytine Turı sınaya Beldeyi Emine Mekke’yi Mükerremeye Medine’yi münevvere ye yemin olsun. İşte bu manada şeyh galip derki “Ey insan kendini bil kendine hoşça bak çünkü bu Âlemin özü sensin sen kainatın göz bebeği olan Âdemsin sen” dedi.

Bağcılar Müftüsü Hasan Hüsnü Sula katılımlarından dolayı vatandaşlara da teşekkür etti.

 

Programda konuşan Bakan Çelik, “Bundan 1442 yıl önce vicdanların nasırlaştığı, kalplerin taşlaştığı, yüreklerin pas tuttuğu bir dönemde dünyayı nurlaştıran insanlığı onurlandıran peygamberimiz (SAV), dünyaya geldi. Salat ve selam ona olsun diyorum” diye konuştu.

“İnsanlık, çalan toprağın yağmur damlasına, hasreti gibi onun hasretine hasrettik” diyen Çelik, “Onun doğumu ile insanlık adeta yeniden doğdu. İsminin ve mesajının ulaştığı coğrafyada zalimlerin mesajının köreldiği, zulme karşı merhamet, haksızlığa karşı adaletin yükseldiği zamanda; ırklar, kavimler, onun mesajı etrafında buluştular ve kardeş oldular” dedi.

Eski dönemdeki insanlıkla günümüzde ki insanlığı karşılaştıran Bakan Çelik sözlerini şöyle sürdürdü:
“O büyük nurla nurlanan insanlık, bugün ne haldedir bilin bakalım. Sefaletin ve sefahatin yan yana durduğu bir dünyada yaşıyoruz. Bir tarafta çöp dağına dönen nimetler diğer tarafta o çöp dağına dönen nimetlere muhtaç insanlar. Kanın ve kinin zirve yaptığı bir dünyada yaşıyoruz. Bir damla petrolün bir damla kandan daha kıymetli bir dünyada yaşıyoruz. Maddenin manaya üstün tutulduğu bir dünyada yaşıyoruz. Üstünün haklı, haklının zayıf olduğu bir dünya da yaşıyoruz. Cehaletin ve adaletin koz gezdiği bir dünyada yaşıyoruz. İnsanın çok ama insanlığın küt olduğu bir dünyada yaşıyoruz. Hoş görmek yerine hor görmenin, paylaşmanın yerine ayrışmanın sevginin yerine nefretin hüküm sürdüğü bir çağda yaşıyoruz. Bu gidişat gidişat değil. Somali’ye baksan da, Gazze’ye, Afganistan’a, Suriye’ye, İsrail’e, Avrupa’ya baksan da bu gidişat gidişat değil. İnsanlık artık gaflet uykusundan uyanmalıdır.” dedi.

Kutlu doğumunun tüm insanlığa karşı sorumlulukları hatırlatan, kutlu bir müjde olduğunu belirten Çelik, “Kutlu Doğum aslında, peygamberimizle buluşmaktır. Kutlu doğum, bütün İslam aleminin ortak faydasıdır. Kutlu Doğum, tüm insanlığa karşı sorumluluklarımızı hatırlatan, kutlu bir müjdedir. Kendini kurtardın diyerek kendimizi kurtaramayız. İlçemizi, şehrimizi kurtardık diye rahat uyuyamayız. Ülkemizi kurtardık diye kenara çekilemeyiz. Tüm insanlıktan sorumlusun tüm insanlıktan sorumluyuz. Bu yüzden Bağcılar’dan sesleniyoruz. Gelin farklılıklarımızı bir tarafa bırakalım Peygamberimizin mesajı etrafında kenetlenelim.” dedi.

Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, konuşmasına selam ve şeriflerle başladı. Çağırıcı, Müslüman bir anadan ve Müslüman bir babadan dünyaya geldiğimiz için Allah’a hamdedilmesi gerektiğini  söyledi. Çağırıcı, “Hiç şüphesiz efendimizin doğumu insanlık namına da bir dönüm noktası oldu. Bu sebeple Kutlu Doğum Haftası, tüm İslam âlemine ve tüm insanlığın kurtuluşuna vesile olmasından dolayı böyle bir günü yâd ediyoruz. Öyle bir peygamber ümmetiyiz ki bu kutlu günümüzde kuranı keriminde ant olsun ki size içinizden öyle bir peygamber gelmişimdir ki sizin sıkıntıya uğramanız ona çok ağır gelir. O size çok düşkün ve çok merhametlidir. Bunu çok iyi bir şekilde bilelim ve ona göre davranalım” dedi.


Programın ardından Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik’e plaket takdim etti. Program, Kur-an’ı Kerim’in okunmasıyla son buldu.

 

 

Bağcılar'da Kutlu Doğum Coşkusu, 10.0 out of 10 based on 1 rating

Etiketler: » » » » » »
Share
4207 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ